[]

Airbus boeingten önce mi kalkıyor?

Bu zamana kadar boeinglerle uçmuştum ve pistin ortası ve sonrasında havalanıyordu uçaklar. Bugün airbus ile uçtum. Uçak pist başı yaptıktan sonra pisti yarılamadan havalandı. Var mı bilimsel bir açıklaması?




 
Cok degisken var mobilden uzun surer anlatmasi ama airbus boeing diye bir olay yok


  • basond  (01.07.17 23:20:59) 
Tekniğinden hiç anlamakla birlikte yüzlerce uçuş sonrası basit olarak diyebilirim ki küçükler daha önce teker ayırıyor pistten. Ama mantıklı olan da bu. Büyük bişey kaldırmak için daha çok hıza ihtiyaç var.


  • shenergy  (01.07.17 23:48:47) 
Her uçak türü için bir kalkış hızı vardır. Bu da türüne, ağırlığına, karşıt rüzgara, hava sıcaklığına vs. göre değişir.


  • cursor  (01.07.17 23:52:07) 
Take off olayi bir cok parametreye bağlı. Basit olarak; agirlik arttikca daha gec kalkmis olur. Ayni ucak biri izmir biri milan gitse milan giden yakit daha fazla alacağı icin daha gec kalkabilir ama burdan cikarimlarda bulunmak zor. Arabaya kiyasla 100mt kac sn'de cikar hesabi olmaz.


  • qobel  (01.07.17 23:53:55) 
Ucak turune ve deha bir cok seye gore degisir, Airbus ve Boeing dedigin 2 cesit ucak degil, ikisinin de bir suru modeli var.

Bilimsel aciklamasi tabii ki var ama tek bir degisken yok, bir suru degisken var etki eden. Hepsini anlaman icin oncesinde bir suru seyi anlaman lazim.

Tek bir ucak modeli var elimizde diyelim, yine de degisken. Ucagin yukune, ruzgarin siddetine, ruzgarin yonune, hava sicakligina, havaalaninin bulunudugu yerin rakimina falan filan bir suru seye bagli.
Surekli ayni ucaga da binsen kalkis suresi degisir. Cok merak edersen daha ayrintiya girerim.
  • stavro  (02.07.17 00:06:56) 
Rüzgar motor tipi uçağın yolcu bagaj yakıt yükü meydanın denize göre ittifakı hava sıcaklığı Uçuş planı önden kalkan uçağın Tail wind i gibi girdiler değiştirir. Herşey eşit olduğunu varsayarsak Boeing daha hafif olduğu için 737 ve 320 ailesi kıyaslamasinda Boeing daha çabuk havalanir


  • steward  (02.07.17 00:56:29) 
mantıki olarak uçağın altındaki havanın kaldırma kuvveti üstünden fazla olunca uçak havalanıyor, bunun için de hava akımına ihityaç var, hava akımı için ise hıza, yani özetlersek her uçağı kaldıracak kuvveti sağlayacak limit hızlar olur, bunu sağlayan kalkar; air crash investigation'dan bildiğim kadarı ile yolcu uçakları için bu hız 80 knot'dı, ama modele, ağırlığa, hatta o günkü hava durumuna göre değişebilir.


  • gezegen olan pluton  (02.07.17 02:15:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.