[]

Anlıyorum ama konuşamıyorum

Klasik türk insanı olarak, İngilizceyi anlamakta ya da essay yazmakta sıkıntı yaşamazken konuşma cem yılmaz seviyesinde go go dan öte gitmiyor ne yazık ki.

Anadolu lisesi, artı üniversitede advanced seviye bitirilmiş hazırlık sınıfı, artı 4 yıl %100 ingilizce eğitime rağmen ne yazık ki bu böyle.

Ne yapayım da en azından bir yerden başlayayım?
Seneye yurt dışında yüksek lisans eğitimi almayı planlıyorum, gidince illa ki gelişecek ama yine de orada konuşamama stresi yaşamamak adına bir şeyler yapmak zorunda hissediyorum kendimi.

Bu saatten sonra kursla işim olmaz, gramer olarak iyiyim, ama konuşmamı nasıl geliştirebilirim bilemiyorum. Konuşma kulüpleri işe yarar mı? Bu etkinlik topluluklarının yaptıklarına güvenmiyorum pek, bi süre sonra sen türk ben türk niye ingiliççe moduna giriyorlar çünkü.
Bi çözüm bulsak ya bana :(

 
Konusman lazim. Konustukca dil hafizasi olusuyor. Isimlerini bilmiyorum ama siteler var bu is icin. Arkadas olup Skype falan konusuyorsunuz.


  • duyurumvar  (01.07.17 20:59:00) 
valla siz dil öğrenmekten çok, Türkçe düşündüğünüzü İngilizce yazabilmek olarak kendinizi geliştirmişsiniz. Bu yüzden, gelki pratik ile ama büyük oranda kafada bu işi çözmeniz lazım. Bir kere yurtdışı düşünüyorsanız, eninde sonunda gre/gmat için sağlam bir kelime hazinesi ve kullanışı geliştirmeniz gerekecek. Bu süreçten sonra da konuşamazsanız, olayı kafada çözmenizden başka bir yolunuz kalmıyor.
%100 ingilizce bir okulda hiç konuşmadan nasıl geçtiniz, elbet bir pratiğiniz olmuştur.

  • cursor  (01.07.17 20:59:06) 
Türkçe bilen hocalara anlamadığımı türkçe sorup bilmeyenlerle iletişim kurmamayı tercih ederek geçtim :/


  • bir nick var benden iceri  (01.07.17 21:03:40) 
Bizde hocalar Turkce soru sorarsan cevap vermezdi, "I cannot understand you" falan derlerdi. Oyle olunca mecburen Ingilizce pratigin oluyordu.

Bir arkadasim evde ayna karsisinda Ingilizce konustugunu, sesini kaydedip dinlendigini soylemisti. Hem telafuzu hem de konusma akiciligi gelismis bu sekilde ama herkeste ise yarar mi bilmem, ben denemedim.
  • crown  (01.07.17 21:11:00) 
Çekinme. Korkma. Konuş.

Konuşma hele İngilizce'de bunu başarmak istiyorsan, sürekli konusmalisin.

Tabiki de konuşurken düşünecek ve vakit kaybedeceksin. Ama emin ol, işte böyle yapa yapa gelişiyorsun.

Öğrenciyken Nişantaşı Mango'da çalıştım, bir gün yabancı bir adamla uzun uzun konuştuğumu fark ettim. Elbette düşünüyorsun, doğru çeviri yapmaya çalışıyorsun o an. Ama gelişiyorsun o da anlıyor.

Mesele, özgüvenli olmakta anlayacağın.

Konuş, takıldığın yerde I'm thinking de. Takıldığında ölmüyorsun. Şu yanlış algıyı değiştiremedik bi
  • MaNOfTheYear  (01.07.17 21:18:45) 
Hic yurtdisina ciktin mi bilmiyorum ama ben bir zamanlar senin durumunda oldugumu dusunuyordum. Yurtdisinda 1 aya yakin zaman gecirdim, bir cok insanla tanistim ve gordum ki aslinda konusabiliyorum. Hatta nasil bu kadar iyi ingilizce konusabiliyorsun diyenler bile oldu. Bence ingilizce konusmak biraz yuzme ogrenmek gibi. Nasil havuza veya denize girmeden ogrenemiyorsan yuzmeyi, konusmayi ogrenmek icin de kendini mecburi konusmam gereken ortamlara sokmam lazim.


  • sckxyss  (01.07.17 21:20:16) 
yabancı hocalarla internet aracılığı ile video konuşma yapabileceğin bir site vardı, youtube'da ilkay zaman videosunu çekmişti, oradan bulabilirsin adı aklıma gelmiyor; orada düzenli zaman geçir konuşmada belirli bir eşik var orayı geçersen ondan sonra çok rahatlıyorsun


  • gezegen olan pluton  (01.07.17 21:35:36) 
Konuş diyorsunuz da, etrafımda konuşabileceğim kimse yok. Cidden yok. Geçen yolda biri yol tarifi istedi, kitlendim kaldım. Yıllardır okuduğum İngilizce'ye bolca sövdüm ama o arada nfjdjksl.

@gezegen olan pluton deneyeyim bakalım belki işe yarar.
  • bir nick var benden iceri  (01.07.17 21:45:00) 
Eğer kariyer amaçlı düşünüyosan mesleğine göre (gitmeyecek olsan bile) yurt dışında iş bak ve telefonla mülakatlara gir. Ben de aynı konumdaydım sonra bu dediğim yola girdim bi şekilde. İlk konuşmamda çok heyecanlıydım ama giderek açıldım. Artık işim gereği insanlarla çok rahat konuşabiliyorum. Yine çok iyi ve düzgün olmayabilir ama kendim rahatım. Önemli olan da bu bence.

Eğer kariyer olarak düşünmüyosan da tatillere çık ve hostellerde kal. Yüz yüze konuşacak çok insan bulursun.

Bi de bulunduğun ilde meetup sitesinden etkinliklere bakabilirsin. Belki işine yarayan bi topluluk çıkar.
  • bartman  (01.07.17 21:54:43) 
italki.com sitesine de bir bakin. yabancilarla skype'tan konusuyorsunuz.


  • pide  (01.07.17 21:55:59) 
I'm thinking deme de. gerisi kolay.


  • jix  (01.07.17 22:18:01) 
Let me think varken diyeceğimi sanmıyorum @jix sjjrkfkdl. Gerçi o da tam kurtarmıyo ama :(

Teşekkürler evribadii, yazılanların hepsine bakıcam. Sizi seviyorum <3
  • bir nick var benden iceri  (01.07.17 23:46:51) 
Speaking dersi al Italki, Verbling gibi sitelerden.


  • stavro  (02.07.17 00:08:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.