[]

Klimasız ev ortamında sıcaktan korunma yöntemleri

Evvet duyurunun fakirleri! Şu anda evde üzerine bastığım mermer döşeme bile cayır cayır yanıyor ve bir yandan da ağlayarak bu soruyu yazıyorum.
Ev ortamında sıcaktan en az şekilde etkilenmek için ne yapıyorsunuz? Yöntemlerinizi yazar mısınız? Ben çıplak bir vaziyette başıma, sırtıma ve malum bölgeye birer bez sardım. Bu bezleri 20-30 dakikada bir ıslatarak serinlemeye çalışıyorum.



 
soğuk jel presler var ya ayağını dizini burkunca dayıyosun şişmesin diye, onlardan al. tişörtünün üstüne koy ve serinle dostum. ben klima açıkken uyuyamıyorum, o yüzden sıcaktan etkilenmemek için geceliğin üzerine koyuyorum bunu; karnımdan vücuduma yayılan soğuk hava dalgası eşliğinde uykuya dalıyorum. çok güzel fikir lan, yemin ederim.


  • evde liyakat kalmamis  (01.07.17 16:50:58) 
@liyakat nerede bulabilirim o jellerden :(


  • razvan rat  (01.07.17 16:52:18) 
Tırt bi USB vantilatör almıştım geçen sene A101'den, sürekli yanımda taşıyorum boş bi şarj aletiyle evin içinde. Özellikle yemek yaparken çok zor oluyor öteki türlü.

Ara sıra da dirseklerime, boynuma, kulaklarıma su serpiştirip rahatlıyorum bi nebze.
  • chicha  (01.07.17 16:52:44) 
çok kullanımlık sıcak-soğuk kompres diye sorarsan eczaneye bulursun :)

edit: aha ben tam olarak bunu kullanıyorum
www.beybi.com.tr
  • evde liyakat kalmamis  (01.07.17 16:54:58 ~ 16:55:37) 
Vantilatör alıp arkasına buz as.


  • ave maria  (01.07.17 16:58:34) 
ayaklarım ve ellerim sıcaktan şişiyor resmen 2 saatte bir soğuk suyla yıkıyorum ve fazla hareket etmemeye çalışıyorum vücut ısım artmasın diye. yemek bile yenmiyor bende soğuk şeyler tüketiyorum meyve soda soğuk su vs


  • powerpufgirl  (01.07.17 17:08:41) 
Mermer döşemeye suluca paspas at, mermerin ısısı düşer.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (01.07.17 17:10:28) 
gecen yıl migrostan 30 tlye bir vantilator almıştım. küçük odada şahane etkisi var. touch me markası, internette hala bu fiyattan bulunabiliyor. bir de usb vantilatör var laptopa dogru esen. ikisi birlikte, açık pencerenin de yardımıyle sabah ediyorum.


  • runagain  (02.07.17 01:04:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.