[]

Et Sofrası

akşam arkadaşlar gelecek de, onlara değişik ve güzel bir sofra hazırlamak istiyorum. ama ne yapsam bilemedim.

et olarak lokum yapacağım, şimdi onun çevresine böyle ufak tefek atıştırmalık olarak güzel güzel şeyler yapayım istiyorum. farklı şeyler ama. hem aşırı uğraştırmayan, hem insanların hoşuna gidecek şeyler.

yanında da şarap açarız muhtemelen, öyle düşünün.
ama ne yapabilriim? ne yapmalıyım?

 
kremalı patates, içine fesleğen koy reyhan koy değişik olur hem.
fırında sebze, havuç patates brokoli arpacık soğan kabak az yağlayıp tuzla; biraz karabiber 200 derece sıcaklıkta yirmi dakka pişir, sonra 240 derece sıcaklıkta on dakka daha.
peynir tabağı ve salata da yap, salatasız olmaz.
  • evde liyakat kalmamis  (01.07.17 13:33:25) 
Kremali mantar nomnomnom


  • nax  (01.07.17 13:37:44) 
ya peki yanına sebzelerin vs. dışında yine etli aparetifler yapılmaz mı?

şimdi örnek yanlış oalcak çünkü ben yapamam ama; örneğin steak tartar gerçekten güzel oluyor.
veya bruschetta tarzı bir şeyler. veya ne bileyim aklıma gelmiyor, çıtır parmesanlı hardallı carpaccio belki.
  • tchuck  (01.07.17 13:45:03) 
bu arada dana carpaccio'yu kasaplardan bulamam herhalde, gerçi.


  • tchuck  (01.07.17 13:50:13) 
Istiridye mantarı


  • all girls dream  (01.07.17 13:58:32) 
ana yemek et olunca aperatifler et olmaz. ete et olmaz. kuşkonmaz yapabilirsin, dip kısmından 3 parmak kes, zeytinyağla tuzla tavada yumuşayıncaya kadar pişir acaip pratik ve leziz. çok yumuşatma ama dişe gelsin


  • oscar  (01.07.17 14:28:39) 
Tapas'lar yapabilirsin etli. Türk usulü de çiğköfte olabilir :)


  • ave maria  (01.07.17 14:28:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.