[]

Köpeğinizi günde kaç kez dışarı çıkarıyorsunuz?

Bizimki 4 kez çıkıyor normalde tuvalet için ama bu aralar hava çok sıcak olduğu için çıkmak istemiyor. Şimdi bile çıkaramadım dışarı, gelmek istemedi. Çıktığımızda bayağı bir çişi gelmiş oluyor ama sıcağa çıkmaktansa çişini tutmayı seçiyor kendisi. Ben de uzun süre çişini tutsun istemiyorum sağlığı için ama çıkaramıyoruz resmen hayvanı evden.

9-10 saat tuvalete gitmese ciddi bir zararı olabilir mi ilerde acaba? Siz kaç kez tuvalet için çıkarıyorsunuz köpeğinizi? Normali ne ki bu işin?


 
Sanırım evin içinde bakıyorsunuz. Belki tuvaletini yapması için bi alan oluşturabilirsiniz evin içinde. Tutmaktan veya dışarı çıkmaktansa eve yapmayı tercih eder. Onun dışında sabahın erken saatinde ve akşama doğru mutlaka çıkarılmalı bence. Tuvaletini tutması elbette sıkıntı olur :( En kötü kapının önünde turlatınız.


  • l arrache coeur  (01.07.17 02:32:38) 
Bu sicak gunlerde fazla su iciyorlar ve daha sıl cikmalari gerekiyor. Cisini fazla tutarsa bobreklere sorun olabilir.
Biz 3 kere cikariyoruz. Sabah ogleden once, aksam uzeri 5 gibi ve gece 11 civari.
Acaba cok gunesin altinda veya cok sicak asfaltta mi dolastiriyorunuz farkinda olmadan? O yuzden cikmak istemiyor olabilir. Gunsen tepede olmadigi saatlerde ve golgeden dolastirmayi deneyin.
  • innerbliss  (01.07.17 03:22:36) 
@I arrache coeur; küçük olsa belki alıştırabilirdik dediğiniz şekilde ama 3 yaşında şu an ve bebekliğinden beri bizimle. Yavruyken eve yapıyordu ama şimdiden sonra mümkün değil yapmıyor yaşadığı yere.

@innerbliss; gölgede gezdirmeye çalışıyoruz ama sıcaklar malum. Malesef belli yerlerde güneşin altında yürümek zorunda kalıyoruz. Aslında çok çıkmayan hali bile 3 kez çıkıyor dışarı. Normalde 4 kez uzun uzun çıktığı için 3 kerelik 30-40 dklık turlar az gelmişti bana ama sizin yazdığınız saat aralıkları kadar tutuyordur çişini muhtemelen. Biraz rahatladım şimdi o saatleri görünce. :)
  • ms brownstone  (01.07.17 10:45:19) 
3 yasinda saglikli bir kopegin gunde 3 kere cikmasi gayet iyi bence. Iciniz rahat olsun. Zaten cok sıkıstigi bi durum olursa size belli eder.


  • innerbliss  (01.07.17 13:28:41) 
bence normali 3. biz sabah, aksam ve gece yatmadan once cikariyoruz.


  • bir varmis bir yokmus  (06.08.17 00:08:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.