[]

A Sınıfı E Sınıfı Elektrik süpürgesi

Anam E sınıfı süpürge almış üzerinde 51,4 kWh/yıl diyor. Bende geri ver dedim biraz morali bozuldu. Çünkü bugun süpürgenin bozulacagı tuttu . 500 liralık arzum almış. 2013 üretimi etiket üzeridnde öle diyor. Haftada 1 saat süpürge kullanılyor. Elektrik faturasını A sınıfına göre ne kadar etkiler ki?




 
bununla ilgili çok iyi bir yazım vardı duyuruda ama bulamadım. madem arzum dedin al sana a sınıfı bir elektrik süpürgesi.

www.arzum.com.tr

yılda 25kwh harcar demiş.

1 kwh kaç para biliyor musun, vergisiz 0.34 lira civarında bir şey. vergilerle beraber olsun, olsun 0.5 ki olmaz bile.

25*0,5= 12.5 lira eder.

eski ürünlerde elektriğin daha çok harcandığı doğru ama yenilerde o kadar da değil.
  • blue eyes white dragon  (30.06.17 22:53:28) 
Peki hocam @blue eyes bu 12.5 lira yıllık mı aylık mı onu anlamadım. Benim faturamda 3 zamanlı olduğu için midir nedir Günlük ortalama kwh tutarını veriyor. onu hesapladığımda 0,43 kuruş 1 saatki değeri. Sizin hesapla bu e sınıfı yılda 22 lira yapıyorsa makineyi sırf bu yüzden değiştirmeye değmez diye düşünüyorum hakzısmıyım?


  • myopati multi minicore  (30.06.17 23:10:26 ~ 23:12:29) 
elektrikçi değilim ama mühendisim. aldık elektrik dersi işte o kadar bilgim var. dediğim gibi eskiye nazaran teknoloji gelişince böyle böyle oldu. eskilerde kayıp boldu şimdi kaybı azalttılar.

gelelim o hesap olayına. onların yazdıkları artık haftada bir, haftada iki kere belirli bir saat çalışma şartıyla hesaplanan rakamlar. anneniz temizlik takıntısı vardır, her gün açar benim annem haftada bir açar.

orada her ne kadar yıllık 51.4 dese de siz yılda 200 kwh kullanırsınız ben kullanırım 30 kwh. sizin ki tek fazlı faturadır ödeyeceğiniz tutar değişir, benimki üç fazlıdır en ucuz zaman diliminde çalıştırırm daha daha az öderim.


o hesap, eğer normal şartlarda arzumun istediği gibi kullanırsanız yılda yakacağınız elektriği gösterir. bu da o paranın yıllık olduğuna delalettir.

anneniz beğendiyse çok da dert etmeyin. süpürgenin çekiş gücü iyi olsun.
  • blue eyes white dragon  (30.06.17 23:18:53) 
süpürgenin emiş gücü[kW]*haftada kaç saat kullandığı[h]*4*x[kWh/TL] = ayda süpürgenin faturana yansayacağı tutar.

x = kWh/TL tek zamanlı tarife kullanıyorsan yukarıdaki formül direkt tutarı verir. 3 zamanlı tarife kullanıyorsan. bu x süpürgenin kullanılan saat dilimine göre değişecektir.

x1 = kWh/TL - 06:00 - 14:00
x2 = kWh/TL - 14:00 - 22:00
x3 = kWh/TL - 22:00 - 06:00 (tarife saatlerini böyle hatırlıyorum ama emin olamadım.)
  • seksli harf  (01.07.17 01:28:47) 
şimdi yeni yasa çıkmış. karnelemişler. üzerinde tek harf değil min. 3 adet barındırmak zorunda.misal:
aaa
biri çekiş gücündeki sınıfı
biri filtresinden verdiği hava temizliği sınıfı
biri elektriği tüketim sınıfı
tek a artık tamamen kamuflaj,
sanırım son modeller de 4a diye çıktı.
hepsi bahsettiğin fiyat aralıklarına dahil.
  • nuhun gemisinde asure tarifi alan hayvan  (01.07.17 01:37:49) 
Hocam haftada bir saat kullanmakla bir şey olmaz annen beğendiyse boşver gitsin üzülmesin kadın.


  • bayc  (01.07.17 04:14:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.