[]

Buzdolabında kaliteli buz nasıl yapılır?

Cafelerde falan adam sıcak kolanın içine 2 buz atıyo, soğuktan bardak ellenmiyo, hemen soğuyor içecek.

Ama ben buzdolabının buzulundan böyle buz elde edemiyorum.

3-4 buz atıyorum bardağa, buzlar eriyor, içecek soğumuyor.

Bunun bi çözümü var mı?

Buz makinası mı lazım? Buzdolabı şa yeni a serisi dolaplardan.

Veya ne bilim suya kimyasal bişiler mi atıyorlar veya sıcak su dondursam fark eder mi?

 
Bardaklar soğuturmuş dur belki .


  • dunyatuhaf  (30.06.17 20:05:57) 
Nasıl yani?


  • denizaya  (30.06.17 20:07:56) 
buz var buz var. -10 derecedeki de buz. -40 derecedeki de buz. kimyasallı falan bişey belki vardır da, gerek yok yani. düzgün bi dondurucu yeterli.


  • ghilleinthemist  (30.06.17 20:08:33) 
Bardakları soğutuyorlar. İlk cevapta da o demek istenmiş.

"Buzlu bardak" deniyor hatta yer yer.
  • cinsi kisi  (30.06.17 20:08:56 ~ 20:09:32) 
servis edilen bardaklar da önceden soğutulmuştur belki +1


  • m e b  (30.06.17 20:09:02) 
suyu kaynatıp dondurursanız şeffaf olur.
onun haricinde sizin dondurucu kısmınız -5C de ise o da buz olur, -20C de de buz olur. aradaki fark kadar geç erir buzunuz. dondurucunuzu olabiliyor ise -25C ye ayarlayıp bir daha deneyin.

  • o kadar da degil aga  (30.06.17 20:10:51) 
Buzluğa bardak koy orada dursun iki üç bardak biz yazın hep öyle yapıyoruz. Ayrıca buzun buyukluğu de önemli daha büyük kalıplar alabilirsin onlar da geç erir. Bir perfect clear ice diye arat youtube da buzu yavaşça daha buyuk kalıplarda donduruyorlar şeffaf ve kocaman oluyor mesela 20x5x5 tek buz bardaga


  • fasulyek  (30.06.17 20:44:30) 
@o kadar da degil aga nın dediğini yaptım. ama kaç derecede donurdumbilemiyorum çünkü dondurucuda derece yok, ben en üst ayarda dondurdum suyu. 25 derece altı veya üstü olabilir.

sonuç daha güzel ve soğutan buz elde ettim. çok saçma ya nası dondurduğun önemliymiş:D
  • denizaya  (01.07.17 23:30:40) 
Bardak soğuk, koyulan içecek soğuk.
Yoksa aynı sıcaklıktaki bardağa ve içeceğe, aynı sıcaklıkta ve şekilde buz koyarsan, aynı ortam sıcaklığı ve basınçta aynı sonuç ortaya çıkacaktır. (burada moleküler yüzeyler ile alakalı erime süresi değişebilir ve biraz kaotik bir durumdur ama kontrollü bir ortamda enerji değişimi aynı olacağından soğutma sonucunu fazla etkilemeyecektir.)
Bu denklemde ortam sıcaklığı ve basıncını ayarlama şansınız diğer faktörlere göre daha düşük olduğuna göre; dışarıdakinden daha iyi bir sonuç elde etmek için, bardak, içecek ve buz sıcaklığını düşüreceksin ve mümkünse aynı anda daha fazla buz yüzeyinin ısı değişiminin yaşanacağı sıvı ile temas etmesini sağlayacaksın.
Bu arada şunu da belirtmek isterim, dışarıda soğutulan kallavi bira bardaklarının kütlesi, içindeki sıvının soğumasında içine atılan buzlardan daha etkilidir.
  • cursor  (02.07.17 00:08:33) 
Bu arada buz veya soğutma amaçlı sıvı için kullanılan malzeme de önemlidir. Zira eğer sıvının veya oda sıcaklığının bulunduğu sıcaklıkta gaz halinde olan bir element/molekül soğutma işlemi için kullanılırsa, kullanılan buzun etrafında oluşan gaz duvarı ısı transferini büyük ölçüde etkileyecektir. Tabiki yine burada iyon ve yüzey etkileşimleri bu süreci etkileyecektir. vs. vs.


  • cursor  (02.07.17 00:13:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.