[]

Bitmiş mobil proje satılır mı? Nasıl?

Mobil tabanlı e-posta yönlendirme sistemi yazmıştım 1,5 yıl önce. Sınıfında tek sayılır (Disposable mail değil). O zamandan beri aktif ama beklediğim katılım sağlanmadı. 1500 e yakın download 100 civarı aktif kullanıcı var. Günlük Reklam geliri 0 TL. Aylık maliyet 110 TL. Ümidi kestim ama fişini çekmeye elim gitmiyor. Projeye bakıp da "buna şu şu özelliği ekleyip şöyle marketing yapılırsa bu iş tutar" diye düşünüp satın almak isteyen olur mu? Bunu öğrenmek için hazır site satılan yerler gibi hazır proje satılan yerler var mı?

Proje, mobil uygulama, web servis, bunların kodu ve kiralık sunucu üzerinde çalışan mail server, Database vb uygulamalardan oluşuyor. Web olarak landing page dahi yok. Sistem üzerinden aylık 12.000+ mail geçişi var.

Merak edenler için: FW2.me

 
uygulama kullanmam herhalde, çakma mail lazım olursa guerillamail kullanıyorum, projeyi öldür gitsin...seninki bir adım ötesi ama bu işler için de dandirik bir mail adresi alıp sağa sola onu veriyorum.


  • kimlanbu  (30.06.17 17:28:27 ~ 17:29:10) 
Soruda da belirttiğim gibi bu bir disposable mail değil. Disposable gerektiğinde ben de guerillamail kullanıyorum. Projenin tıkanmasının en büyük yanı da bu işte en yakın arkadaşıma bile tam anlatamadım hala. Seven çok seviyor ama yaptığı işi anlatması zor. FW2.me'de kendi mail koleksiyonun var. Bu mailleri silemiyorsun. Kullanamk istemezsen bir göndereni veya maili pasif ediyorsun (pasif bile olsa arada girip neler gelmiş diye bakıp istediğini mailine yönlendirebiliyorsun)


  • erci  (30.06.17 17:37:17 ~ 18:10:32) 
Üyelik sistemine çek abi, çok cüzi bir ücretle subscription based olsun. Ayrıca çok kısıtlı bir free tier sun. Conversion'ları takip et, oradan 110 lirayı çıkaracak bir trafiği çıkarırsın diye düşünüyorum. Mantıklı güzel bir fikir çünkü.


  • roket adam  (30.06.17 18:31:15) 
Eyvallah roket adam, projeyi geliştirirken bussiness plan'ım öyleydi lakin sonuç bütün hevesimi kırdı. Maliyeti çıkaracak bir işlem için kolları sıvayasım yok. Farklı projeler peşindeyim.


  • erci  (30.06.17 19:15:49) 
belki daha güzel bir UI gerekir. güven veren. gerekirse ulaş.
landing page ve uygulama içi kullanım örneği sunan bir klip hazırlanabilir.

  • fukka  (30.06.17 19:31:32 ~ 19:36:50) 
dediğim gibi 0 TL den aylık birkaç bin TL ye çıkabileceğini sanmıyorum artık. Yine de yapıcı eleştirin için teşekkürler. Aklımda olsun.


  • erci  (30.06.17 22:43:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.