[]

Yeni kimlikte Nüfus Cüzdanı Seri / No alanı

Eski kimlikteki alan : skart.iett.gov.tr

Başvuru sırasında seri ve no alanları zorunlu tutulmuş. Yeni kimlikte 9 Haneli Seri No diye bi alan var ama kimlik bulunamadı hatası veriyor.

Yeni kimlikle, eski kimlikteki seri/no alanını doldurmam mümkün mü?

 
işte millet bir heves yeni kimlik almaya çalışıyor ama burası türkiye abicim. sen yeni kimlik alırsın, o kimliği kabul edecek kurumların kimlikten haberi olmaz.

iki gün sonra polis çevirir, devletin verdiği kimliği gösterirsin, o polisin yeni kimlik denen olaydan haberi yoktur, kabul etmez, uğraşır durursun.

hala cilt no, sayfa no girmeden işlem yapmayan devlet siteleri var. örneğin gümrük ve ticaret bakanlığı'na bağlı olan mersis sisteminde şirket işlemi yapabilmek için tc kimlik ve cilt no girerek sistemden sorgulama yapmak gerekiyor. yeni kimliğim yok ama bildiğim kadarıyla yeni kimlikte de bunlar yok. o bilgileri kimliğe bakıp giremiyorsunuz. illa nüfus müdürlüğünden öğrenmek lazım devletin sitesinde kimlikle işlem yapabilmek için.

yapacak bir şey yok. iett'deki tahta kafalılar sistemi yeni kimliğe uyarlayana kadar bir şey yapamayacaksınız maalesef.
  • kibritsuyu  (30.06.17 15:38:33) 
eski kimliğin nerede peki? ben kimliği yenilerken eskisini geri almadılar.
e-devlette www.turkiye.gov.tr sayfasında kimliğin üzerinde bilgilerin yazdığı sayfayı açıp baktım ama orada da eski seri numarası yazmıyordu.
Eğer üşenmezsen, iett'ye bu konuyu yazsana? sayfayı geliştirsinler.
  • cliquot  (30.06.17 15:54:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.