[]

Makyaj Önerileri

Bu yaştan sonra makyaja başlama kararı aldım. (kızımsı olmaya çok özeniyorum yeminlen) Ancak ne zaman bi kozmetik dükkanına girsem, gerizekalı tezgahtarlar bakımsızım ve bu işlerden pek anlamıyorum diye beni pek sallamıyorlar. Onnüçün duyuru'cu bayanlara danışayım dedim.

Cildim yağlı ve yanağımda faça var -> nasıl bir pudra/fondoten/her neyse almalıyım?
Gözlerim küçüklükten beri taktığım kalın gözlükler yüzünden pörtlek. Herkes bakışlarımdan korkuyor. -> Nasıl bir rimel & far kullanıp gözlerimi küçük gösterebilirim?
Dudaklarım oldukça dolgun -> Kırmızı ruj sürsem itici durur mu?
Saçlarım kızıl. bi tezgahtar kırmızı allığın beni boğacağını söyledi -> Ne renk allık tercihi uygun olur?

Bi de, sözlükte MAC'in baya övüldüğünü gördüm. Gidip fiyatlarını sordum, 75 lira falan diyor küçük bi kutu şey için. Bu nasıl iştir argadaş?

Yardımcı olacak hemcinslerime şimdiden teşekkürler ;)

 
Nerden başlasak:)
makyaja yeni başlayacaksan bence önce kendini de çevrendekileri de buna yavaş yavaş alıştır. yoksa kendini itici bulup bi anda makyajı bırakma kararı da alabilirsin:)
Alıştıra alıştıra başlamak derken mesela standarttır, allık ve maskara kombinasyonuyla hem yeteri kadar doğal hem de istediğin gibi "makyajlı" gözükebilirsin. dudakların dolgunsa basit bi parlatıcı bile sende fark yaratacaktır zaten. gece çıkmadıkça veya yüzünde yara izi dışında lekeler v.s yoksa hele ki yağlı ciltliysen fondöten zaten kullanma sivilce veya aşırı yağlanma gibi sorunlara yol açabilir. ürün tavsiyelerine gelince:
öncelikli olarak maskara illa ki sürmelisin, doğal kızılsan yani saçların turuncu tonuna yakınsa kahverengi veya bordo rimel kullanmalısın rimelde paraya kıymak önemlidir, pahalıdan ucuza marka tavsiyeleri
-Dior diorshow (bordo renk mevcut)
-Max factor 2000 calorie (bir klasiktir)
-Loreal telescopic
-Maybelline

*illa fondoten kullanıcam diyorsan Clinique in sıkıştırılmış pudrası var epey popüler sorsan hemen gösterirler, biraz tuzlu ama memnun kalırsın

* eğer turuncu saçlıysan şeftali/ bakır tonları allıklar kullanabilirsin, saçların kırmızı tonlarındaysa rahatlıkla uçuk pembe allıklar kullanabilirsin, türkiyede satılmıyor(fakat popüler alışveriş sitelerinde bulunabiliyor )revlon golden affair (merlot at midnight tonu) mükemmel bir allık. onun dışında yine aynı fiyat aralığında lorealin Blush Delicieux Allıkları var revlon kadar iyi değil ama idare eder.

*göz farına gelice bence makyaja iyice ısınmadan kullanmasan iyi olur, açık ve uçuk renkler gözleri küçük gösterir, beyaz ve pembe tonları özellikle çok küçük gösterir ama ten rengin açıksa sonuç iyi olmayabilir. denemek için ucuz bi markanın göz kalemlerinden alıp yakışıp yakışmadığını test edebilirsinveya çok açık bir mavi göz kalemi alıp kirpik diplerine ince çizgiler çizmek de iyi sonuç verebilir.
netice itibariyle bu tarz şeyler biraz deneme yanılma yoluyla oluyor insan yavaş yavaş kendine neyin gittiğini saptayabilecek duruma geliyor. başka soruların olursa onları da yanıtlayabilirim bu konu eğlenceli :)
kolay gelsin:)
  • joker the one  (17.01.10 20:42:17) 
Krem fondoten sürebilirsin. Benim de cildim yağlı. Testerlarını cildinde dene. Örneğin bileğinde. Teninin üstünde rengini görünce anlarsın kapatıp kapatmayacağını.
Siyah göz kalemi cekebilirsin. Yalnız gözlerine çek. İç kısmına. Beceremem diye korkma. Gözüme kalem girer diye de korkma. Çok ama çok kolay. Gözlerini küçük gösterir. Göz kapağına, kirpik diplerine sürersen gözlerini daha iyi gösterir. Farı da giydiğin kıyafete göre seçebilirsin. Göz kalemi işini görecek küçültme konusunda. Benim tercihim Flor Mar
Kırmızı ruj itici durabilir. Dudak rengine yakın bi ruj tercih etmelisin.
Şeftali tonlarında allık sürebilirsin oldukça doğal duruyor.

Ben makyaj malzemesi olarak Alix Avien tercih ediyorum.
bol bol da promosyonları oluyor.
  • matilda  (17.01.10 20:54:10) 
strawberry'den şaşmayın kozmetik malzemesi için.

farın gücüne inanın, değişik renkler deneyin, evde yalnız olduğunuz günlerde olmadık renkler sürün, işe yarar..zaten strawberry'den birşeyler sipariş verince, hediye falan geliyor 18/24/36'lı far setleri.

kırmızı rujdan da korkmayın :)

allık için, yorgunken şeftali rengi canlı gösterir.

evet, konu zevkli, seve seve paylaşırım..

hatta bir gün, "makyaj zirvesi" mi yapsak?
  • cedilla  (17.01.10 21:20:02) 
+ yağlı yüz için en iyi fondotenlerden biri shiseido'nun pureness serisindeki kompakt pudrası. yüzdeki renkleri çok iyi dengeliyo, oldukça kapatıcı ve kesinlikle sivilce yapmıyo, hatta sivilceyi önlüyo. zaten yağlı cilt bakım serisinin özel pudrası kendisi.

biraz daha porselen görüntü için ise "mac studio tech"i öneririm, kremsi dokulu ama yine yağsız ve benim şimdiye kadar profesyonel görünüm sonucunu en iyi aldığım fondoten.

+ gözlerinin pörtlek kısmı neresi acaba? göz kapağın mı geniş ve görünür? yoksa gözün kendisini mi küçük göstermek istiyorsun?

eğer göz kapağın, bayhan'ın göz kapakları gibi (o kadar diildir tabi ama abartılısını örnek verelim) genişse: 1-ışıltılı göz farı asla kullanma. 2- likit eyeliner kullanma. net çizgiler daha da vurguluyor kapağı. buğulu bir görüntü vermesi için crayon tarzı göz kalemlerini tercih et. kahverengi tonları kızıl saçlar için iyidir, koyu renk göz makyajı istiyorsan sana yine mac'ten harika bir öneri: mac technakohl'un "photogravure" rengi. piyasadaki en koyu kahverengi bu, hem koyu hem yumuşak bir makyaj için mükemmel.

gözlerinin kendisini küçültmek istiyorsan, hileyi gözünün alt kısmında yapmalısın: sadece gözpınarına koyu kahve bir kalem çek. kirpiklerin altına ise kalem değdirme. daha açık renk ve belki biraz ışıltılı farlarla hafif oynayabilirsin kirpik altlarınla.

+ allıkta en güzeli şeker pembesi tonları olacaktır daha önce de söylendiği gibi. açık ve çok doğal bir pembe için: benefit'in dandelion rengini öneririm. fiyatı baya yüksek bunun, ama hali hazırda makyaj malzemelerine zaafın yoksa ve hepsinden birer tane istemiyosan, bence sürekli kullanacağın bir ürün için paraya kıyabilirsin. çok uzun zaman dayanan ve bazılarının pudra olarak bile kullandığı çok doğal bir ürün bu.

bir de: göz makyajının herhangi biyerinde ışıltı kullandıysan allığın mat olsun, allığın ışıltılıysa göz makyajın mat olsun, en hoş sonuçları böyle alırsın.

+ ruj konusu tam bir deneme yanılma işi, dene dur bence. dudakların kalın olduğu için "çıplak" tonlara takılıp kalma, koyu renkleri de kaldırabilirsin. ama hangi renk olduğunu fotoğrafın olmadan söylemek çok zor, hatta fotoğrafın olsa bile baya zor :) yine pahalı fakat her ten-saç-göz rengi kombinasyonuna uymasıyla ünlü bir seçenek söyliyim yine de: nars'ın dolce vita'sı. tam anlamıyla güvenli ve şık bir renk.

kolay gelsin :)
  • deinnorra  (17.01.10 21:32:16) 
cevaplar süppper, kendimi strawberrynet'in ve ebay'in kollarına attım hemen :)
aklıma gelen diğer sorular;
- oje sürdüğümde kendimi çok garip hissediyorum. bi de hayatta uzun tırnak bırakamıyorum, kırılıp gidiyor. kısa tırnakta da oje iğrenç duruyor. ama ojeler çok ilgimi çekiyor. ne yapsam?
- gözlerim kahverengi. böyle kahverengi diye bağıran göz makyajı nasıl yapılır? örnekse;
www.targetwoman.com

- son olarak da, bence en önemli sorunum: gün içinde yüzümle gözümle sık sık oynarım. bi de lens kullanıyorum, yani gözlerimle illa ki temasım oluyor. makyaj akar veya bulaşmaz mı? en büyük korkum bu :)
  • black sabahat  (17.01.10 21:47:48) 
kemik rengi ojeden başkasını sürünce garipsiyorum hala ben de. eğer tırnaklarını kısa kullanıyosan, renkli oje sürerken bütün tırnağı boyamak yerine sağdan ve soldan ince bir şeridi çıplak bırakmaya bak. uzun havası yaratır.

ben de lens kullanıyorum, ne mutlu ki piyasadaki ürünlerin bir çoğu lensli gözleri irite etmiycek şekilde hazırlanmış vaziyette artık. göz pınarına süreceğin kalemi dikkatli seçmen lazım en çok, özel olarak "anti alerjiktir, lensli gözlere uygundur" notu düşenlerden şaşma. göz pınarına ucuz kalem yasak :) şahsen maskara sürmediğim sürece hiç sorun yaşamıyorum göz makyajımın dağılmasıyla gözüme kaçmasıyla vesaire. maskarada da waterproof'lara bakmak lazım.

gözünün kahverengisini vurgulamak istiyosan eğer, sıcak kahve tonlarına diil, soğuk kahve tonlarına bakmalısın. siyah da tabi bir seçenek. ama bitter çikolata rengi göz kalemleri, gözündeki kahve pigmentleri iyice parlatır. ben yine mac'in photogravure'u diyicem o konuda.

belki sadece göz pınarına da göz rengine en yakın olan kahveyi uygulayabilirsin.

bunlardan bağımsız olarak: sen endişelerini anlattığın zaman görevli kadınlar direkt primer filan önericek muhtemelen. makyaj bazı olarak kullanılan ve makyajın dağılmasını çok uzun süreler için önleyen primerlar var. ama bence bunlara para akıtma hiç, iyi bir nemlendirici ve kalıcılığını test edip onayladığın ürünler ile mutlu mesut yaşayabilirsin.

bir de fırça mevzusu var, makyaja yeni adım atan birini gördüler mi 5 tane farklı boyda fırça almassan asla makyaj yapamazmışsın gibi konuşuyo bu kadınlar. fırçaları da boşver şimdilik, ürünlerin yanında gelen aplikatörlere, kulak pamuklarına, ve çıplak parmaklarına güven. ne istediğini iyice anladıktan sonra alırsın 1-2 fırça, zamandan kazanmak için. "bende koca bi fırça seti var" de gitsin kadınlara da.

böyle :)
  • deinnorra  (17.01.10 22:14:57) 
aksine kısa tırnakta koyu renk ojeler çok hoş olur. lens takınca gözüne temasın niye oluyor anlamadım. lensi takacaksın sonra makyajını yapacaksın hepsi bu.


  • dr.faust  (17.01.10 22:19:29) 
ben hep koyu kırmızı, bordo, bitter red vs gibi renkler kullanıyorum ojede.tırnaklarım da kısa french manikür. böylesi güzel duruyor, hem de kullanışlı.uzunlar itici bence. siz de bi deneyin.şuna benzer:

farm4.static.flickr.com

fondoten e alternatif olarak renkli nemlendirici kullanabilirsiniz. lensli göze fazlaca toz far kullanmayın, krem far, kalem far kullanın.
  • pinking of you  (17.01.10 22:28:15) 
Ben de kahverengi gözlüyüm.Bence makyaj işini çözene kadar pahalı makyaj malzemelerine veya siparişle getirteceğin/türkiye de bulunmayan şeylere hiç girme.

Sana önerim birer tane siyah,kahve ve koyu yeşil(kahverengi gözleri daha çok ortaya çıkarır) göz kalemi al.Aldığın göz kalemleri MAC,Clinique,Dior ne kadar güzel ve kaliteli olursa olsun; Alix avien,flor mar,oriflame,avon gibi markalardan olmalı.Eğer makyaj istediğin gibi olmazsa ve silersen,veya sadece nasıl durur diye bakmak için makyaj yaptıysan boşu boşuna o kadar pahalı malzemeyi harcadığına yanmazsın.

Malzemeleri alırken alman gereken en önemli şey makyaj temizleme sıvısıdır.Herşey dandik olabilir ama o olmamalı.Neutrogena nın gerçekten iyi makyaj temizleme sıvısı var.Önerebilirim.Pahalı olduğunu sanmıyorum.

Makyaj yapmayı youtube'dan öğren-ciddiyim!.Youtube da bir sürü nasıl makyaj yapılır videosu var.Saçma gelse bile onları izle,teknikler kap,boş zamanında otur, ucuza aldığın makyaj malzemeleriyle kendine makyaj yapmayı dene.Makyaj yapmak resim çizmek gibi bir şey.Elin alıştıkça daha iyi yapıyorsun.

Kırmızı ruj candır ama öncelikle hafif renkli parlatıcıları önereceğim.Çünkü kendini çok belli eden bir ruj rengi,kendisini tamamlayan bir makyaj kombinasyonunun içinde güzel durur.Yoksa saçma görünür.

Makyaj bloglarını incele.İnsanlar oralarda bir sürü ürünü deniyorlar,bazıları yaptıkları makyajları gösterip nasıl yapıldığını anlatıyor vs.Nasıl yapacağın konusunda seni eğiten veya ilham verecek herşeyi kullanabilirsin.

Sephora,vs. gibi yerlerdeki kızların seni yönetmesine izin verme.Bir sürü saçma sapan şeyi fahiş fiyata satarlar.En güvenlisi ne istediğini bilip "Şuna ihtiyacım var." diyip alıp çıkmak.

ve "Üüüf yapamıyorum ben bunu, palyaço gibi oldu!" diyip vazgeçme.Bu iş kolay gibi görünse de gerçekten kolay değil.Dışarda bir sürü kendini güzel sanan badana boya yapmış gibi dolanan kokona karı dolaşıyor.Makyaj konusundaki asıl kuralı ise asla unutma:
"Less is more!"-"Az çoktur!"
  • afush  (17.01.10 22:49:25) 
Eğer yeniyseniz, bilmediğiniz ürünleri almadan önce uzun uzun araştırın. En büyük hata zank diye parfümerilere girip bilmediğiniz ürünleri alıp, tonla parayı vermiş olmaktır. Eğer ürünlerde çok ucuza kaçmayacaksanız, MAC, INGLOT gibi markalarda uygulama yaptırarak alacağınız ürünleri bu şekilde seçebilirsiniz. MAC'teki görevlilerin çoğu uygulama isteğinizi reddetmez.

Google size yardımcı olacaktır. Ingilizceniz varsa yüzlerce makyaj blogu var fikir/uygulama görebileceğiniz, en meşhurlarından birisi ise temptalia.com.

İngilizceniz yoksa, türkçe makyaj blogları ve yazarları da bir yere kadar size yardımcı olacaktır. Birkaç popüler türkçe makyaj blogu:

www.just-makeup.net
www.makyajcantam.org
lifewithhk.blogspot.com
vespagirlmakeup.blogspot.com
marjoontheblog.blogspot.com
  • qwertyuo  (18.01.10 13:35:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.