[]

Otomatik vitesin P'den R'ye sert geçmesi

Günaydın oto sanayiciler, otomatik vites p'den r'ye geçince "dubbb" yapıyor araç da çok hafif zıplıyor. Fakat bu sadece günün ilk kontağından sonra oluyor. Gün içerisinde vites geçişlerinde böyle bir sorun, ses vb yok. Benzer sorun tecrübe edildi mi?

Araç nissan, şanzuman galiba cvt.

Teşekürler.

 
Bende de Civic HB var. Şansuman bende de bildiğim kadarıyla cvt. Benzer ses aynı şekilde, günün sabahı ile sınırlı kalmamak üzere duyuluyor. Hatta yarı otomatik olduğu için P yok bende. İleri ile geri arasında geçişlerde özellikle sessiz ortamlarda, şlak diye bir ses duyuyorum. Ama 4 senedir duyduğum için sallamamaya başladım.


  • twelfth  (30.06.17 09:13:49) 
Twelfth sizinki normal bence. Araç manuel aslında. Robot debriyaja basıp vites değiştiriyor. Duyabilseniz aslında diğer viteslerde de yapar o sesi.

Diskbudur; bence sizinki de normal ama yine de servise bir dinletin derim.
  • orient blue  (30.06.17 09:41:33) 
şanzıman yağını kontrol ettirin. gün içerisinde oluyorsa şanzıman yağlama yapıyor, fakat ilk seferde oluyorsa yağlama eksik olabilir.


  • lostys  (30.06.17 09:50:41) 
Park edilen yerle alakalı olabilir. Hafif yokuş vb varsa ve yük park vitesine biniyorsa parktan alırken o sesi yapabilir. Park ederken önce el frenini çekip aracı boşa (N) alıp ayağınızı frenden çekip yükü el frenine bindirin. Sonra P konumuna getirin. Eğer düzeliyor ise durum bu olsa gerek.


  • bartman  (30.06.17 09:52:45) 
yeni civic aldım, aynı şey bende de var ama hiçbir zaman sorun olarak düşünmemiştim. aldığımdan beri var yani. rahatsız etmedi beni. takılmamak lazım demek ki hepsinde var diye düşünüyorum.


  • yigitkaraca  (30.06.17 09:53:45) 
el frenini indirmeden önce geçişi yaparsan, şanzımanın üzerindeki yükü bir miktar azaltmış olursun.


  • battal gemalmaz  (30.06.17 10:14:43) 
sabahları yapar onu genelde.
önce el frenini indir sonra yavaşça değiştir. önemli bir şey değil.

  • ada meltemi  (30.06.17 11:37:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.