[]

alzaimer hastası anaanne ile nasıl baş ederiz

arkadaşlar 70 küsür yaşında anaannem alzaimer hastası. alzaimer'ların yeri değişmemesi gerekirken mecburiyetten 2 ayda bir çocukları arasında sırayla bakılıyor.

kim olduğunu unutma vs geçiyorum bazı zamanlar çok sıkıntı yaratıyor, krize giriyor.

70 yaşında olmasına rağmen kim olduğunu unutma ve paranoyaya bağlı gelip dövmeye çalışmalar, saatler boyunca kapıyı zorlayıp kaçmaya çalışmalar, küfürler, yüksek sesle dakikalarca bağırmalar (gerçekten yüksek). evin içinde bir oraya bir buraya koşmalar. tam sakinleştiğini sanıyoruz, 5 dk sonra tekrar başa sarıyor. tüm enerjisini bizimle uraşarak bitiriyor anca öyle sakinleşiyor. buda gerçeken uzun sürüyor. bazen bu sıkıntı gece başgösterince daha da sıkıntı.

bu tarz durumlarda yatıştırmak için ne yapabiliriz. normal uysalca konuşmak, durumu açıklamak vs işe yaramıyor. ne yapmak gerekiyor ? siz böyle durumlarda ne yapıyorsunuz ?

önerebileceğiniz bir yöntem, anında etki edicek ilaç vs varmıdır ?

 
Bir psikiyatr ile görüşmek en sağlıklısı olacaktır. 65 yaşından büyük, hastaneye gidemeyecek durumda olan insanlar için evde bakım hizmeti veriliyor. Bulunduğunuz yerdeki devlet hastanesine anneannenizin kimliği ile gidip evde bakım kaydı oluşturabilirsiniz. İlgili uzman eşliğinde eve gelip kontrolleri yapılıyor.

Alzaymır geri dönüşü veya tedavisi olan bir durum değil biliyorsunuz bugün için. Şu halde atakları önlemeye, sakinleştirmeye yönelik bir yol izleyecektir doktor ki sizin de istediğiniz bu. Bir görüşün, geçmiş olsun.

*Psikiyatr yerine doktor diyelim madem. Gittiğimiz hastanede önce nörologla görüşüp ardından psikiyatra yönlendirilmiştik. Sonrasında ikisi birlikte ilgilenmeye devam ettiler sonuçlarla ve ilaçlarla.
  • olanlaolunmaz  (30.06.17 02:22:31 ~ 02:45:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.