[]

Tik sorunsalı

Buraya çok fazla giren bir insan değilim, daha önce birkaç kere işim düşünce girmiştim. Son zamanlarda can sıkıntısından baya girer oldum ve önceki girişlerimde hiç görmediğim bir şey görmeye başladım, tik kullanılmıyor eskisi kadar. İnsanların bunu yapmamak için belli bir sebebi mi var benim bilmediğim? Çünkü gözden kaçabilecek bir şey değil sanki, hiç mi merak etmediler bir başkasının sorusunda görüp? Bazen bakıyorum kendisi gelip cevaplara cevap verdiği halde hiçbir cevabı tiklememiş, bazen de bakıyorum tamamen kafasına göre, sırf cevap hoşuna gitmedi diye bazılarını tiklemiş bazılarını tiklememiş. (Bakın burada bahsettiğim soruya cevap verildiği halde, sırf hoşuna gitmediği için tiklememe olayı. Yoksa soruya cevap vermemişse ya da saçma sapan bir şeyler söylemişse o normal olanı zaten.) He bunu sormamın sebebi tiklenmiş cevap sayımın çok umrumda olması da değil açıkçası. Sadece bazen emek verip uzun uzun cevap yazmış insanlara tik verilmediğini görüp biraz uyuz oluyorum. Siz ne diyorsunuz?




 
iki üç ayda bir tartışılır. ne tikli ne tiksiz oluyor. çözüm de bulunamadı. kültür gibi bişey. ısmarlama olmuyor


  • sttc  (30.06.17 01:37:26) 
Alışıyorsun.


Ancak, emek harcayıp güzel cevap verip sırf kendi subjektif görüşünden dolayı tik atmayanlar olduğunda eğer nickini hatırlıyorsam (bazen akılda kalıcı oluyor ama uzun vadede unutuluyor tekrar başa dönüyor) bir daha yardımcı olmuyorum.
  • qazaqwsx  (30.06.17 01:38:51 ~ 01:41:57) 
sorusuna aldığı cevaplara tik koymayanlar bence gerizekalıdır. şaka falan yapmıyorum. gerizekalı olmak lazım başka bir açıklaması yok bence.

adam sorusunu soruyor. cevaplarını alıyor. hatta kendi de cevap verip diyaloga giriyor ve daha ayrıntılı bilgiler elde ediyor. ama tik koymuyor. çünkü mal. kapasitesi o kadar. kafası basmıyor.

sorduğumuz soruya verilen cevaba tik koymak bence "vakit ayırıp cevap verdiğin için/yardımcı olduğun için tşk ederim" demek. duyuruda bunun yapılma şekli alınan cevaba tik koymaktır.
  • mahone  (30.06.17 01:41:06) 
Burada standart senaryo şu, duyuru açan kendini tatmin için açmış ve istediği cevaba da büyük oranda yönlendirmiş oluyor. Onu alamayınca hirslanip tık vermiyor hatta bazen cevap falan yazıyor. Açıkçası o zaman karşımda bir zavallı olduğunu düşünüp keyifleniyorum. Onun dışında tık olayından bihaber olanlar, unutanlar vb. vb.


  • doxanikee  (30.06.17 01:46:02 ~ 01:49:58) 
Çünkü buradaki tikin anlamı "emeğine sağlık kardeş, cevabını gördüm, teşekkür ederim." değil, "işte aradığım cevap bu!"dur. Tabi bazen aradığı ve bulduğu cevaba bile tik atmayanlar var, onları ben de anlamıyorum :)


  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (30.06.17 01:52:25) 
kapıyı tuttuğunda teşekkür etmeden geçip giden insanlar yok mu bu davranışın internet üzerindeki yansıması olarak görüyorum.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (30.06.17 06:05:41) 
"ben duyurunun amacını ve nasıl kullanılacağını anlayamamis bir davarım" demek gibi bişey.

En sinir olduğum şey benim de, subjektif soru sorup karşıt fikirde olanlara tik atmayip aynı fikirde olanlara tik atmak... Bu ayrı bir davarlık örneği.
  • elorelia  (30.06.17 09:07:00) 
sert yazdığım için tik vermiyorlar, sonra bakıyorum aynı şeyi yumuşak dille söylemiş biri o almış tiki. egoist veya ezik ayrımı için güzel özellik aslında tik.


  • hasmetizm 2046  (30.06.17 10:03:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.