[]

Borclu olmak psikolojinizi nasil etkiliyor ?

Saglik, yatirim, ev alma vs gibi alanlarda yapilan zorunlu harcamalarin haricinde soruyorum. Keyfiyen yaptiginiz harcamalar, patlatan kredi kartlari, sonrasinda bunlari kapatmak icin cekilen krediler vs.. derken bunalmiyor musunuz ? Yoksa amaann koy dotune rahvan gitsin mi diyorsunuz ?

Sormamin sebebi, etrafinda bu tarz cok kisi var ve anasini satayim kimsenin seyinde degil gibi :) ben bir ay az odesem kredi kartini, geceleri uykum kacar.


 
benim de uykum kaçar o yüzden dediğin şeyler dışında borcum yok.
evet, pek kimsenin şeyinde değil gibi geliyor bana da.

  • niye ama  (29.06.17 19:46:26) 
4k limitli bir kredi kartım var 6 ayda bir dolar boşalır, taksitleri uzun tutmam maks 3 aydır. bir geyik var ya hani cidden kullanmasını bilene.

Tek olay kredi kartıyla cok kolay harcanıyor para. keş öyle değil.

bundan kelli rahatım. limitimde duruyorum zira.
  • binder dandet  (29.06.17 20:28:13 ~ 20:29:02) 
22k limitli bir kredi kartım var genelde ay içinde yarısı dolar boşalır. Millet asgariye dahi gücü yetmeyecek şekilde harcıyor. Sitelerin %60 maaşı hacizli elden alıyor herkes. 5k kart limiti olan işçimizin 4.7k ekstra borcu geldi 410tl yatırdı.


  • gozu acik sevisen yahudi  (30.06.17 00:39:49) 
kime, nereye borclu oldugun onemli. her insana her her yere borclu olunmaz. benim, universiteden bir arkadasim vardi. param yok dediginde, cebimde ne var ne yok verebilecegim bir adam, sevdigim bir dosttu. adamdan bir haftaligina bin lira kadar borc almistim, ihtiyaci da yoktu bu paraya. ben, bir haftada odeyemedim aksilik cikti, ona da soyledim birkac gune gonderirim dedim. adam hergun mesaj atiyordu, ariyordu falan. o gunlerde epey canim sikkindi bu tavuk gtlu yuzunden. kimisinin umrunda bile olmaz, adam utanmazdir. faturalarini odemez, ceker gider vs..


  • ubi dubium ibi libertas  (30.06.17 01:02:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.