[]

Ele veriyorum talkını kendim uyuyorum

Selam

Herkeslere özellikle psikolojik sorunlar konusunda neler yapmaları gerektiğini anlatıyorum, dinliyorum, manevi destek oluyorum, yüreklendiriyorum, çok iyi bir ikna edici sayılabilirim, insanları çabucak güldürüp mutlu edebilirim... ne güzel.

Ama kendime gelince sıfır. Yok kelimesi bile var kalıyor benim halimin yanında. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. Hiç enerji bulamıyorum kendimde. Sürekli yatıyorum veya uyuyorum.

Niye başkalarına karşı varım diriyim çok iyiyim de kendime karşı yoktan daha yokum? Kendime niye destek olamıyorum ben? Niye içimde çok şiddetli bir "istemiyorum" haykırışı var?

Her gün 1.5 doz prozac, 12.5 mg'lık dilatrend ve 1000 mg'lık metformin hcl kullanıyorum. Kilo da aldım. Kafayı mı yesem napsam iyi gelir mi? Niye böyle?

 
Hayata dair motivasyonlarin yok, bu iwillshowyou nickinw benzer bi yazae var Sözlükte onun yazilarina bi goz atsana, liste miste cikarttiriyor boluyor parcalatiyor birseyler yapiyor.


  • mete kudur  (29.06.17 16:38:10) 
Bu ilaçları kendi kendine almıyorsundur heralde? Doktorun ne diyor bu konuda?

Bence son dönemde ben de dahil, dertsiz başımıza dert aradığımızdan böyleyiz. Baksana koca paragraf yazmışsın ama "derdim şu" diyebildiğin net bi derdin yok.

Bence hayatında ne eksik? neden mutsuzsun? bunları çözmen lazım. Terapi, profesyonel destek iyi gelir.
  • lcha  (29.06.17 16:39:16) 
spora başla


  • superb  (29.06.17 16:55:53) 
sorun nedir?


  • jimicik  (29.06.17 16:58:07) 
sen de kendi sorunlarını o yardım ettiklerin gibi buraya ya da nerede yardım ediyorsan orada açacaksın ve sana da yardımcı olacak insanlar çıkacak.


  • eeb  (29.06.17 17:27:04) 
yaren selam, aynaya bak beni göreceksin.
şaka bi yana bazı insanlar kendi yaralarına merhem olamıyor, kabul et bu durumu önce, herkese yarıyorum ama kendime var bile olamıyorum kabulü büyük bir adım. en azından kendinle ilgili pozitif bir yönünün farkındasın. buradan minik minik yürüyeceksin, kendini böyle sevecek yeniden var edeceksin. böyle olacak yani, böyle diyorlar. böyle demiş miydim? böyle.

edit: başlık şifreli mi hakikatten? ele veriyorum telkini kendim uyuyorum gibi otomatik düzeltti benim kafam. sen de düzeltsene yaren :)
  • evde liyakat kalmamis  (29.06.17 17:36:59 ~ 17:44:17) 
Başlıktan hiçbir şey anlamadım ama neyse. Prozac gibi bir antidepresan ilacı kullanıp enerjim yok demek normal bir şey. Enerjin olsa garip olurdu. Doktor olmadığım için ilaç kullanmayı bırak demeyeceğim tabii ama ilaçları bırakıp kendine güvenirsen enerjin yerine gelebilir. Bana sürekli uyuma hali ilacın istenmeyen etkisi gibi geldi.


  • dissendium  (29.06.17 17:42:26) 
kendini biraz sevsen?


  • füt  (29.06.17 18:09:05) 
ele verir talkini, (telkin) kendi yutar salkimi

yani yazar burda diyor ki baskasina ogut veriyom ama kendime hayrim yok.

kendim uyuyorum kismini anlamadim, otomatik duzeltme herhalde.
  • jimicik  (29.06.17 18:33:59) 
Uyuyorum'u bilinçli yazdım.

Herkesin derdine deeman oluyorum ama kendimle ilgili yaptığım en iyi şey uyumak. Habire uyuyorum. Hareket yok vücudumda, hareket edemiyorum, çok kiloluyum zaten. Ama eskiden böyle değildim, kış başlangıcından beri çok hastalık geçirdim, ondan mı böyle oldu ne...

Nefes almaya üşenicem yakında, o haldeyim. Derdim çok da, anlatamıyom. Boşverin. Sağ olun var olun...
  • yaren  (29.06.17 19:24:20) 
Bu arada, talkın=telkin. Halk ağzında telkin'in değişmiş hali. Belki kelimeyi kafiyeye uydurmak için talkın şeklinde kullanılmıştır ama deyimin aslı talkın kelimesiyle.


  • yaren  (29.06.17 19:31:27) 
@soulmate

Bu duyurunun çıkış noktası o kitabı benim de burada bir başka duyuruda tavsiye ederken kendim yapmaya deli gibi üşenmem. Kendime diyorum ki "madem çok faydalı diyosun sen de okusan ya, iyileşsen ya?" Yok. Neden tepkiliyim, niye istemiyorum, kendimi sadece kendim kısıtıyorum o belli ama bunu niye yapıyorum bilemiyorum.

Hani koca bir fili plastik bi sandalyeye bağlamışlar da şartlanmış öyle duruyo ya, aynen öyleyim işte. Aklım eriyor ama elim ermiyor.
  • yaren  (30.06.17 00:26:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.