[]

amerika'da korsan ders kitabı kullanımı

merhaba, amerika'daki üniversitelerin psikoloji ders kitapları fiyatları 200 dolar civarı, 4-5 ders olduğunu düşününce karşılanabilir bir meblağ gibi gelmedi bana. Acaba türkiye'de kitapların çıktısını alıp götürmek ve orada kullanmak ciddi bir suç mudur? hocalar bunun takibini yapar mı vesaire? hiç bilgim olmadığı için soruyorum, teşekkürler şimdiden




 
Dağıtımını yapmadığın sürece bir şey olmaz. Evinde fotokopiden ders çalışıcan kim ne diyecek. Psikoloji de olmaz ama mühendisliklerfe hocalar kendi kitaplarını satmak için ödevlerini nete yüklüyormuş, kitaptaki kod ile siteye girebiliyormuşsun falan


  • glamdr1ng  (29.06.17 15:54:06) 
Abebook ikinci ellere baktın mı. Ya da başka ikinci el kitap sitelerine. Kitaplar ucuz ama kargo çok pahalı oluyordu türkiye için. Abd içi kargo bayağı ucuz olabliyordu diye aklımda kalmış


  • puc  (29.06.17 15:55:04) 
çok teşekkürler ikinize de hocam, evet bu kitap kodu meselesini şuana dek görmedim psikolojide ama belli de olmaz tabi, bakıyorum abebook'a hemen, sağolun


  • insaniz iste  (29.06.17 16:11:00) 
"The United States No Electronic Theft Act (NET Act), a federal law passed in 1997, in response to LaMacchia, provides for criminal prosecution of individuals who engage in copyright infringement under certain circumstances, even when there is no monetary profit or commercial benefit from the infringement. Maximum penalties can be five years in prison and up to $250,000 in fines."

Federal suç.

"Telif hakkını ihlal eden kişi eğer maddi kazanç veya ticari yarar sağlamıyor olsa bile beş yıla kadar hapis ve $250.000'a kadar para cezası ile cezalandırılabilir" demiş.

Avukat değilim.

------

Bence bu yollara girmek yerine yukarıda arkadaşların dediği gibi ucuz kitap satılan yerlere bak, hatta ABD'de bazı siteler kitapları belirli bir süreliğine kiralamana bile izin veriyor diye biliyorum, uygun oluyorsa öyle de yapabilirsin.

Aradığın cevap bu değil belki ama bir şey daha eklemek istiyorum. Bir senaryo yazayım mesela; başka bir ülkeye okumaya gitmişim, psikoloji okuyorum, her şey iyi derken korsan kitap kullandığım için yargılanıyorum. Bu başıma gelirse gülmekten ölürüm ben, o yüzden şahsen böyle bir riske girmezdim. :)) Ever, dediğin gibi ders kitapları çok pahalı ama yapacak bir şey yok malesef, en ucuz şekilde halletmeye çalış derim.

Kolay gelsin.
  • hayirsiz  (29.06.17 19:03:47 ~ 19:08:16) 
çok teşekkürler @hayirsiz
okuyunca korkudan kitapsız bile kalsam korsan almama kararı aldım, fenaymış gerçekten

  • insaniz iste  (30.06.17 02:06:25) 
evet Amerika'da korsan kitap buyuk suc ama fotokopisini cekersen sana kimse bir sey der mi bilmiyorum. kendine gitmeden bi coursepack yaparsin, dersin sirasi geldiginde de lazim olan kismi koparirsin, soran olursa da, simdilik bu kismini fotokopi cektim dersin.

Amerika'da kitaplar oradaki ogrenciler icin de cok pahali mesela, okumak kitaplarinin hepsine de o kadar para verdiklerini sanmiyorum. ama ben de cok korkuyordum yakalanmaktan acikcasi, yine de o ulkenin vatandasi olmadigim icin bazi kitaplari indirmisligim olmustu -tabii universite wifilerinden indiremiyorsun-

bI Psikoloji dersinin kitabi yaklasik 200 dolardi, o dersi almaktan vazgemistim :) olabiliyor oyle seyler. Hatta hoca ikiden fazla kitap verirse de cok pahaliya geliyor.

Ben bi edebiyat dersinde 7-8 kitap vs almistim, hepsi 20-10 dolardan bir suru para gitmisti.

Kiralanabiliyor, evet. Ama kitabin orinali 200 dolarsa kira 100 dolar olabilir -ikinci ol vs olsa da- ya da abartmayayim bizim arkadaslar 400 kusur dolarlik kitabi 87 dolara vs kiralamislardi -insallah atmiyorumdur rakamlari ama cok pahali oldugunu konusuyorduk-

bence burda kitabi fotokopi cektirebilirsiniz, ama kapak vs yapmazsiniz mesela, kitabin tamamini cektirdiginiz anlasilmaz bulunsa da. Arkadaslariniza hehehe ben de cakmasi var diye anlatmazsaniz, kimsenin sizin pesinizde bu cocukta korsan kitap var mi sorusunu soracagini sanmiyorum.

Siz bilirsiniz tabii, risk risktir :) ( 4 tane ders alsaniz, kitap paralarindan yirtip 400 dolar kar etseniz, bi eyalet degistirme parasi.....)
  • damba  (30.06.17 03:42:38) 
undergraduate ve master kitaplarinin genelde ikinci eli ebay'de ucuz oluyor. ona bakabilirsin. ben orayi arasira yokluyorum, cok uygun kitaplar bulunabiliyor.


  • ubi dubium ibi libertas  (30.06.17 03:55:12) 
@damba, yırtıp yırtıp kullanmak çok iyi fikirmiş gerçekten! :) teşekkürler, önerdiğiniz eyaletler var mı gezmek için? (california'da yaşayacağım) bir de sizce bu kitapları sokarken bavulumu açıp kontrol ederler mi ?

@ubi dubium ibi libertas teşekkürler, ebay'i de not ediyorum

@sl78 önerdiğiniz bir forum var mı ?
  • insaniz iste  (30.06.17 16:22:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.