[]

Macbook Pro 13 i5 8gb ram vs. Asus Zenbook ux310uq

Öncelikle:
1. www.apple.com
2. www.asus.com

Uzun süren araştırmalarım sonucunda seçenekleri eleye eleye, tercihlerimi bu iki bilgisayarın birinden yana kullanmaya karar verdim. Birini kesin olarak alacağım ve iş bilgisayarı olarak kullanacağım. Oyun moyun yok. Dolayısıyla uzun ömürlü ve yarı yolda bırakmayan bir cihaz istiyorum. Freelance çalışıyorum ve bir yandan da sıfırdan programlama öğreniyorum. Bundan sonraki süreçte amacım %80 programlama üzerine yoğunlaşmak olacak. Mevcut kullandığım bilgisayar "artık beni bırak" diyor. Hangisin almamı önerirsiniz? Macbook Pro'ya daha fazla para ödemeye değer mi? Daha önce hiç Mac OS kullanmadım ve alırsam bu ilk deneyimim olacak.

 
bende macbook pro mid 2012 var 16gb ram taktım ssd ile güncelledim hala canavar gibi ne yavaşlama var ne saçmalama.satarken değer kaybı en az olan cihazlar macbooklar.ama alırken mümkünse macbook pro alın.ama apple kullanmasaydım kullanacağım diğer marka kesinlikle asus olurdu.oyun yoksa yazılım ve uzun sene diyorsanız apple diyorum


  • mukon  (29.06.17 11:59:23) 
Şu an ana iş olarak ne yapıyorsun freelance ?


  • fyodor dostoyevski  (29.06.17 12:29:40) 
macbook pro tabi ki.

macbook alacak paran varsa her zaman macbook.
  • tchuck  (29.06.17 12:31:43) 
@fyodor dostoyevski, İçerik, metin yazımı, editörlük vb.
Yani bilgisayarı çok yormayan işler :)

  • razvan rat  (29.06.17 12:33:58) 
@razvan

bu tarz seyler yapiyorsan apple bi dünya para vermene gerek yok.

buradakiler apple kullaniyorum ne yavaslama ne sikinti var diyor ama sunu yaptim bunu ekledim diyor. bende 2011 asus k52 diye orta segment bir bilgisayar var ki ucuz diye bunu almistim, canavar gibi alet, arkadasin ssd ve 16 gb ram upgradini yapsam benimkide cosacak zaten, apple bilgisayarlara lafim yok, güzeller, kaliteliler ama fiyatlari yüksek oldugu icin bazi durumlarda gereksiz kalabiliyorlar.

su tasimak icin bmw almak gibi. paran varsa ve almak koymuyorsa elbette tercih edilebilecek aletler, ama borca harca gireceksen mantikli tercihler daha güzel.
  • kurnaz  (29.06.17 13:54:05 ~ 13:54:53) 
Hertürlü macbook pro tabi programlama işini yarıda birakmayacaksan


  • dalekcaan  (29.06.17 13:54:29 ~ 13:57:54) 
Biri 6300 lira, biri 4300 lira.

Macbook'ta iki tane type-c girişi var, birinden şarj oluyor diğerini de bir sürü para verip çoğaltman gerekecek, sadece hepimizde olan logitech mouseları dahi bağlamak için apart gerekiyor.

Macbook 128 gb, gerçekte 124 gb ediyor olmalı ve ilk alımda yaklaşık 20 gb'ını sistem kullanıyor, kalıyor 105 gb. 128 gb zorlarsan yetecek bir miktardır.
Asus 512 gb, öyle böyle en az 450 gb kullanılabilir alan kalır. Asus'un 3 USB girişi, sd kart girişi, hdmi girişi var. Ve aynı zamanda kutusundan kılıfı, hdmi to vga dönüştürücüsü, usb to ethernet dönüştürücüsü çıkıyor.

Evet programlama işinde mac os windows'a göre daha avantajlı fakat dürüst olmak gerekirse ubuntu da aynı seviye de daha avantajlı bana göre.

Macbook istiyorsan al ama saçma sapan iki tane type c girişi koyup dönüştürücüleri 90-340 lira arasına satan bir firmaya asla para vermezdim.

ek edit: Benim 2012 model 6gb ramli o zamanın 900 liralık bilgisayarıma SSD taktıktan sonra 20 saniyede açılır hale geldi, word excel gibi uygulamaların açılma 2 sn sürmüyor. Sırf bu şekilde çalışıyor diye canavar gibi diyemem ama, yüksek işlemci ve grafik işlemci gereksinimi olmayan tüm ihtiyaçları o da muhteşem şekilde karşılıyor ama o da böyle çalışıyor diye onu övemem.
  • atom karincanin torunu  (29.06.17 14:23:59 ~ 14:28:37) 
Kesinlikle macbook. Ben de pro mid 2012 16gb ram ve 256gb ssd (2200tl ye almıştım) kullanıyorum canavar gibi. Ayrıca Mac OS'a alışınca Windows'a bakmak bile istemeyeceksin.


  • awareim  (29.06.17 14:41:04) 
baskan asus cilgin misin :)
daha ucuz bir sey de alabilirsin
varolan pc ne de upgrade vs. duzeltebiliriz.
  • kingcyrax  (29.06.17 15:31:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.