[]

Bu alerjiyi ne yapacağız?

Polen, toz, parfüm, deterjan, bazen şampuan... Hepsi alerjik rinitimi tetikliyor, üstüne astım da var fakat o bu kadar rahatsız etmiyor.

Şu an bronchorest (montekulast sodyum, levosetirizin dihidroklorür) adlı ilacı kullanıyorum. Önceden Onceair kullanıyordum, doktor onun benim için pek etkili olmayacağını söyleyip ilacımı değiştirdi.

Sadede geliyorum; İlaç kullanmayı bıraktığımda 2 gün içinde alerjim nüksediyor ve yeniden ilaç alana dek kendime gelemiyorum.

- Ömrümün sonuna dek bu ilaçları kullanmak zorunda mıyım?
- Bundan kalıcı olarak kurtulmanın yolu var mı?

 
İmmünoterapi yani aşı tedavisi


  • Lim5  (29.06.17 01:15:44) 
@lim5, kesin çözüm mü peki? sonra tekrar nüksetme olasılığı var mı?


  • chihirovekohaku  (29.06.17 01:25:04) 
En basiti kabullenip ilaçları kullanmak. Evet aşı tedavisi gibi bir yol var ama her allerjene aşı yapılamıyor ve bu tedavi kisa sureli değil uzun sureli bir tedavi (en az 3 yıl) ve kesin cozum olup olmuyacagida belli degil. Ve her hafta gitmeniz gerekebileb bir tedavi.o yuzden en iyisi ilaclara devam ve alerjenlerden kacmaya çalışın. Bende artik oyle yapıyorum.


  • bigcaptain  (29.06.17 01:27:11) 
immun sistemi kuvvetlendirince çoğu yok oluyor.

bir süre düzenli olarak immuneks kullan (1-2ay) faydası olduğunu düşünüyorsan devam edersin. 2 hafta sonra etkileri fark edilmeye başlıyor.
  • orpheus  (29.06.17 01:34:30) 
@bigcaptain, ilaçlardan o kadar bıktım ki :( fakat dediğin süre de çok uzunmuş. Yarın bir hastaneyi arayıp randevu alacağım...

@orpheus, aklımda olsun o zaman... bir araştırayım... Biraz klişe fakat grip bile olmayan insanım normalde ama bu alerji canıma yetiyor.
  • chihirovekohaku  (29.06.17 01:40:02 ~ 01:40:24) 
ben de ayni durumdayim ilaclar yogun ot bulunan kirsalda işe yaramiyor
haftaya doktora gidecem gelisen tıp bi care buldu mu diye sormaya
haberleselim
  • technicalte  (29.06.17 01:49:28) 
Dahiliye'nin yan dalı olan Alerji İmmünoloji polikliniğine randevu alın.

Ömür boyu ilaç almaktan kurtulmak istiyorsanız tek seçeneğiniz immünoterapi. Kalıcı yanıt alerjene göre değişiyor ama ilaçla zaten öyle bir ihtimal yok.

İmmünoterapi alerjinin mekanizmasına etkili. Düzenli ve uzun süre alerjene kontrollü olarak maruz kaldığınız için vücut "Ben buna reaksiyonu biraz abartmışım galiba, sürekli karşılaşıyorum ama bir şey olmuyor." gibi düşünüyor. Genel olarak alerji yanıtı baskılanıyor. Başka şeylere alerji geliştirme ihtimali de azalıyor.
  • Lim5  (29.06.17 02:22:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.