[]

Alkollü içecek tavsiyesi

Arkadaşlar iyi geceler. Çok abes bir konu bu bir yerde de rahatça açıp tavsiye alamıyorum. O yüzden burada rahatça sorabilirim sanırım.

Dünya görüşü olarak alkollü içecekler ile alakalı bir sorunum yok, fakat fizyolojik anlamda tad anlamında felaket bir insanım. Bugüne kadar arkadaşlar tipik bir non alchool insanın olduğum ve şekerli ürünleri sevdiğim için malibu denettiler süt kokteyli ile yine de çok kötü geldi tadı. Alışacaksın biz de severek başlamadık mantalitesine de karşıyım. Bir şeyi sevdiğim için tüketmek istiyorum gerçekten. Nasıl yapacağız? Özel günlerde vesaire her zaman aynı safsatayı yaşamak istemiyorum artık. Sözlüğün gurme içicileri var mı bir çözüm öneriniz? Fiyat anlamında takılmayın yurtdışındayım gayet ucuz takdir edersiniz ki. Harvey specter'ın viskileri kadar olmasa da sanırım lezzetli olursa -en azından denemek için- uçabilirim valla. Bi akıl verin be.


 
en katlanılabilir bulduğun içkinin hangisi olduğunu söylersen onunla yapıp deneyebileceğin kokteyller tarif edebilirim.


  • cay koy geliyorum  (29.06.17 01:02:58) 
o zaman daha cok likorlerden gitmek lazim. Baileys, Sheridan's denediniz mi?


  • fin  (29.06.17 01:03:57) 
Sekerli urunler seviyorsaniz Harvey Specter'in viskilerini, ki kendisi genelde Macallan 21 yr icer, pek sevmezsiniz.

Bol buzlu Bailey's deneyin.
  • crown  (29.06.17 01:06:08) 
bak sana akarı kokarı olmayan yağ gibi akıp giden kolay bi kokteyl şu an içiyorum hatta

büyük boy su bardağına 3/10 votka 1 şişe sade soda 2 tane buz biraz limon sık bi tane de yeşil nane ki nane olmasa da olur

mis gibi
  • turgut uyar  (29.06.17 01:06:11) 
aynı durumdaki arkadaşımı baileys'e aşık ettim.
ayrıca bence cin&tonik de müthiş içkidir.

  • ok  (29.06.17 01:11:11) 
Kokteyllerden git
Cin&tonik +1

  • part time pollyanna  (29.06.17 01:12:57) 
Cevaplar için teşekkürler. Sorun şu ki katlanabilir bulduğum bir içki yok henüz. Baileys tavsiyesi geliyor, tatlı olduğu için evet henüz denemedim. Kokteyl mantıklı duruyor, yalnız sodayı bile ekstra limonlu olmadıkça içemeyen lanet bir zevk skalam var(burada küfürler geliyor). Margarita nasıl? Çok lezzetli görünüyor ilk fırsatta onu denemek istiyorum mesela?


  • galas  (29.06.17 01:14:44) 
Margarita super!

Bende malibu, mango ve mango dondurmasi ile hindistan cevizi suyu super oluyor. Evde yapin ama. Bence yapin ve o super lezzeti tadin. Lezzetli, mmm.
  • lamira  (29.06.17 01:18:57) 
margarita ekşi, tuzludur.

baileys denemek istiyorsan eğer, kahve aromasından da hoşlanıyorsan baileys, kahlua hatta eline gelirse ikisinin yanına malibu da ekleyip süt ile deneyebilirsin. bunun içine küçük bir meyve aroması katıldığı zaman tamamlanmış bir içki oluyor aslında. tercihen grenadine ile güzel olur.

meyve bazlı mojito deneyebilirsin. çilek mojito, böğürtlen mojito güzel tercihler olabilir genelde de pek sevilir hem meyveli, hem hafif olduğundan.
meyveyle falan aran varsa dene. hakkıyla yapmak için o meyvenin püresini yapman gerekiyor ama o olmadan da iyi kötü bir şey çıkartılabilir ortaya.

3-4 karpuz dilim lime ez 2 çay kaşığı şeker ile
6-7 yaprak nane
mümkünse lime ve nane şurubu
4cl raspberry vodka 2cl raspberry likör
buz
istediğin meyvenin aromasına sahip soda

dene bunu muhtemelen kötü bulmayacaksın.
  • cay koy geliyorum  (29.06.17 01:24:23) 
6 yıldır her gün içiyordum. Ta ki karaciğerim 1 ay önce alarm verip doktora gidene kadar. 6 ay kadar daha içsem karaciğerim iflas edicekmiş. Bıraktım. Bir ay oldu içmiyorum. Yurtdışına çıkıcam 4 gün sonra. 1 hafta kalıcam orda ve döndüğümde hastane ye yatırıcak doktor. Çok üzgünüm


  • dakota  (29.06.17 02:23:44) 
Ben tadını severek başlayanlardanım. Sadece birayı sevmem içine raspberry juice konmadıkça. Neyse tavsiyelere gelelim, tatlılardan gidebilirsin.
Pina Colada (en hafifi)
Mojito
Sex on the Beach
Sangria
Apricot Spritzer
White Russian
Baileys
Meyve ve Çikolata Likörleri
Votka veya Cin'i az az sevdiğin içeceklere karıştırabilirsin.

Kamu Spotu: Alkollüyken araç kullanmayın.
Günde maksimum 20g alkol, haftada 1-2 gün boş kalacak şekilde içerseniz karaciğer hasarı riski daha azalır ama garantisi yok.
  • Lim5  (29.06.17 02:42:10) 
Cider deneyebilirsiniz


  • senolll  (29.06.17 03:11:27) 
abi sadece çok sıcak bi günde buz gibi bi bira içsen bile seversin aslında ama.. yine de bildiklerimizi paylaşalım:

kolay bulunabilirler arasından ben de mojito ve white russian'dan yana kullanıyorum oyumu. ama eğer bulabilirsen "bal likörü" de inanılmaz bişey.

bir de malibu'yu bir kez daha dene ama sütle değil "ananas suyu" ile. bence bu sefer seversin.

bi de "bakalım bunu sevecek miyim?" diyip lık lık lık dikersen kafaya, hiç alkol tüketim alışkanlığı olmamış biri olarak hemen hepsinin tadını yadırgaman normal olur. güzel bi ambiansta (mesela sevdiğin insanlar/arkadaşlar/sevgilin ile beraber), o içkinin yanına yakıştığı güzel bir yemek ile denersen sevme şansın %50 artacaktır bence.
  • reso aga  (29.06.17 06:34:27) 
Wild Turkey - American Honey
fazla keyif alarak tükettiğim bir alkoldur.

  • KidLazer  (29.06.17 10:15:43) 
madem yurtdışındasınız, imkanınız varsa fransa'nın menton şehrinde "au pays du citron" isimli bir mağaza var. menton'un meşhur limonlarından envai çeşit ürün imal ediyorlar ve alkollü içki sınıfında "sütlü limoncello" tat olarak gerçekten harika.

shopping.aupaysducitron.fr
  • finsidigi  (29.06.17 10:48:35) 
xuxu
sakiz likoru

  • jimicik  (29.06.17 10:52:42) 
sangria denemediyseniz, deneyebilirsiniz :)


  • pokerface  (29.06.17 11:05:21) 
alkollü içecekler dünyanın en gereksiz şişirilmiş balonlarından biri bence. ben sizin yerinizde olsam çok da zorlamam sevmiyorsam :) yine de cider demiş yukarıda biri, gördüm arttırıyorum. magners için, bol buzla. muadili ciderların hiçbiri magners kadar güzel değil, o yüzden magners.

alkol tadını sevmiyorum, bira bence sadece yazın zorunda kaldıysak katlanılabilir bir şey. ama magners inanılmaz. gazoz gibi, ama çok şekerli değil. hafif bir aroması var. akıp gidiyo. alkollü içeceklere vakti zamanında savaş açmış; midesi yüzünden barlara çizi + ayran taşımış biriyim düşün. artık magners olmayan yere oturmuyorum, bu kadar da fahri pazarlama müdürlüğünü yaparım.
  • evde liyakat kalmamis  (29.06.17 11:07:15) 
tek kelime ile şampanya. içki sevmem ama muhteşem bir tadı var.


  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (29.06.17 13:13:53) 
stella artois'nın pear cider'ını deneyin. Bol buzlu olsun.
Olmazsa yukarıda söylendiği gibi Magners da olur.

  • sopiro  (29.06.17 13:23:33) 
- malibuyu ananas suyu ve bol buzla deneyebilirsin. sütlüsü ağır oluyor biraz.
- eli yüzü düzgün bi beyaz şarap deneyebilirsin soğutmak suretiyle.
- belki mojito hoşuna gidebilir.
- buğday birası, ale gibi çeşit biraları deneyebilirsin. yurtdışında fıçı biraya istediğin takdirde şurup döküyolar meyveli gib oluyo, türkiye'de var mı bilmiyorum ama öyle bişey yapabilirsin.

hepsini geçtim sevmiyosan içme bence kendini niye zorluyosun ki? neyden hoşlanıyosan onu iç bana biraz toplumsal baskıya maruz kalıyomuşsun gibi geldi.
  • yuto  (29.06.17 14:48:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.