[]

Yurtdışında telefon-internet işini nasıl hallediyorsunuz

Evet ilk defa yurtdışına çıkacağım, bugün vodafone'a sordum ama tarifeye ek günde 15 lira diyor, çok pahalı geldi bana. Haritadan bakmaya, trip advisor'a girmeye falan 3g baya rahat olurdu.




 
Türk Telekom'un 20 TL karşılığında bir ay geçerli 1 GB internet paketini kullanıyorum. Yurt dışında fazlasıyla yetiyor.
Bu arada gideceğinin ülkenin haritasını, gitmeden önce çevrimdışı olarak telefonuna kaydedebilirsin. GPS uçak modunda da çalıştığı için rahatlıkla kullanabilirsin. Trip advisor'ın da çevrimdışı özelliğinin olması lazım.

edit: seyahatin uzunluğuna bağlı olarak bazı durumlarda ülkenin kendi hatlarından en uygun olanı kullanıyorum. Bazıları cidden çok hesaplı olabiliyor.
  • razvan rat  (28.06.17 13:44:13 ~ 13:46:31) 
prepaid paket al.


  • n62  (28.06.17 14:05:32) 
ben de ayrı soru açmadan sorayım buradan.
yurtdışı paketi falan kullanmayacağım. şuan faturalı hattım var. mobil veriyi kapatsam yeterli mi? arama yapıp mesaj atmadığım sürece para gitmez değil mi? eve dönünce 1000 liralık fatura görmek istemiyorum.

  • diffarentiationation  (28.06.17 14:13:43) 
her ülke tarifelerin kapsamında olmuyor. bu sebeple 1 hafta 10 gün kullanmayın telefonu çok birşey kaybetmezsiniz.

offline harita yükleyin telefona, internet için de soluklandığınız kafe-restoranları kullanırsınız işte.
  • re noreno  (28.06.17 14:45:00) 
geçen hafta viyana'da hazır data kartı aldım, 4 gb 7 euro idi. 6 gün fazla fazla yetti (benim adığımın bir hafta süresi vardı). yurtdışında gittiğim otellerin hemen tümünün wifi'ı çok kötüydü. dolayısıyla otele güvenilmez, sokakta wifi kovalamaya da değmez bence. konu sosyal medya falan da değil, en gerekli olduğu nokta yer-yön bulma. kayboldun mu aç haritayı, yolunu kolayca bul. bu sefer rehberdeki harita bile yetersiz kaldı bana mesela.

@diff, buradan uçak kalkarken telefonu kapatıyosun ya, o sırada mobil veriyi de kapat, tamamdır.
  • manuel mandalina  (28.06.17 14:46:54 ~ 14:52:15) 
prepaid alıyorum. ispanya'da orange'tan iki sene önce 20 euroya 2 gb paketli aldım. son her gidişimde 20 eur yükleyerek kullandım. diğer yandan telefonun internet bağlantısının olması, bulunduğum yerden keyif almaya engel. çok meşgul ediyor. Bu yüzden tavsiye etmiyorum. Otellerde, kafelerde internete bağlanıp internet aramalarınızı yapın. Çektiğiniz fotoğrafları paylaşacaksanız akşamı bekleyin. Hepsinden öte anı yaşayın.


  • cliquot  (28.06.17 15:26:01) 
prepaid +1.

bunun yanı sıra here maps indir. here ile, gideceğin ülkenin haritasını ücretsiz olarak telefonuna indirebilir ve internet bağlantısına gerek duymadan harita işini çözebilirsin.
  • avianthem  (28.06.17 15:30:51) 
yurtdışında hat açtırmak türkiyeden daha kolay. al bi kontörlü yabancı sim kart daya internet paketini gör işini.


  • yuto  (28.06.17 18:46:23 ~ 18:46:36) 
Peki balkanlardan isviçreye giden bir rotamız var, prepaid kartı yunanistandan alsam bütün ab ülkeleri içinde geçerli oluyor mu, yoksa tek ülke için mi geçerli.


  • antreman kocu munir bey  (28.06.17 20:23:28) 
www.aljazeera.com.tr
uygulama yeni. biraz araştırmakta fayda var. riske atmayın.

  • cliquot  (29.06.17 09:57:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.