[]

şınav çekince omuz ağrıması

arkadaşlar şınav cekmek istiyorum şöyle bir 20 30 tane bir oturusta.

sınavın yaptıkca sayısının artacagını biliyorum. yalnız soyle bir durum var. oturup bir 5 yapınca omzum agrıyor sonra 1 hafta ara veriyorum yine cekince yine agrıyor filan bir kısır dongudeyim.

5 i 7 sonra 10 filan yapmak icin duzenli olarak cekmem lazım.
napsak, agrımasına ragmen devam etsem giderek azalır mı?
yoksa doktora filan mı gitsem?

 
Omzunuzda bir sorun olması muhtemel. Benim ağrımıyor. Önce doktora gidin.


  • dissendium  (27.06.17 19:01:28) 
demek ki kasların güçsüz hala ve bir yerden sonra farkında olmadan omuzlarını kitli tutman gerekirken hareketi tamamlayabilmek adına omuz eklemlerine gereğinden fazla yük bindiriyorsun. bir süre çekme, ondan sonra da yavaş yavaş dizlerin üzerinde çekmeye başla formunu tam anlamıyla düzeltene kadar da normal şınav çekme.

kendimden biliyorum ben de aynı sorunları yaşamıştım ve omuz çok hassas bir yer bir şey olmaz biraz daha zorlayayım falan deme bence.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (27.06.17 19:04:24) 
şınav için şınav barları var, belki omzunuza vs. çok ağırlık veriyor, doğru hareketi yapamıyor olabilirsiniz. barlar bunu bi miktar azaltıyor.
benim bileğim ağrıdığından bu barlar rahatlatıyor.

ancak kas veya kemik rahatsızlığınız da olabilir. şınav yerine kenpo yapın mesela p90x'in?
  • gurur  (27.06.17 19:22:05) 
büyük ihtimalle hareketi yanlış yapıyorsun. internetten hareketin doğru yapılışını incelene.


  • keçeli kalem  (27.06.17 19:24:49) 
omuz çok sıkıntılı bir eklem çok kolay hasar görüyör iyilşmesi aylar sürüyor.
şu an için zorlama. bir doktora görün.

omzu soketinde tutan yapı tamamen kaslardan oluşuyor. buradaki kas yapısında güç olarak bir dengesizlik varsa veya omuz anatomin sakatlanmaya müsait ise (var böyle bir şey) çok dikkat etmelisin.

rotator cuff egzersizleri diye araştır ve her gün omzunu zorlamadan bu egzersizleri yap 2 hafta içinde ağrıların azalacaktır.
  • orpheus  (27.06.17 22:26:09 ~ 22:27:14) 
ağrımasının sebebi zaten ham olmanız. Düzenli olarak uygularsanız ağrımayacak ama diğer türlü bırakıp tekrar başlayarak kendinize eziyet etmişsiniz resmen.

Düzenli olarak devam edin eğer ağrı 5-9 gün içinde azalmazsa şınav pozisyonunuz yanlış demektir.
  • powerpufgirl  (27.06.17 22:29:30) 
@powerpufgirl

burada bahsedile ağrı hamlık ağrısı değil muhtemelen. omuz eklemi içine rahatsız edici sancı-ağrı şeklinde.
  • orpheus  (28.06.17 00:06:20) 
Öncelikle, şınavı yanlış çekiyorsundur. Şınav çekerken ellerin konumu omuza değil, göğüslere paralel olmalıdır. Şınav çekenlerin büyük bir kısmı omuz genişliğinde açtıkları için asıl stres göğüs yerine omuzlara biner, bu da bu tip ağrılara neden olur. Zira göğüsler bu stresi absorbe edecek güçteyken omuzların böyle bir gücü yoktur, bilakis çok çabuk sakatlanabildiği ekstra dikkat etmek gerekir. Göğüs çalışmaları yanlış formla yapıldığında, ki bu bench press'te de olur şınavda da, baskı göğüs yerine genelde omuza biner, o nedenle dikkatli olmakta fayda var zira şınav çekerken rotator cuff'ını yırtan çok insan var ve bu sakatlığı yaşayıp da daha sonra omzunu %100 verimli kullanabilen insan sayısı çok azdır.

İkincisi, şınav bir tüm vücut egzersizidir. Yani şınav çekerken ellerin ve ayak parmak uçlarınla tüm vücudunu kaldırır indirirsin, bu aşamada tüm vücudunu kasman gerekir, bu şekilde yapıldığında stres tüm vücuduna yayılacağı için antrenman sonrası ağrıları daha kolay atlatılır daha çabuk "iyileşirsin" fakat kendini kasmadığında bütün stres sadece kollarına ve oradan omuzlarına biner, bu da ekstra ağrılara neden olur.

Üçüncüsü; Şöyle tek seferde 20-30 şınav çekeyim gibi bir durum yok. Önce 5 çek sonra 7 çek sonra 10 çek, kasların eklemlerin tendonların bi güçlensin, 30'a üç beş ay sonra gelirsin.
  • angelus  (28.06.17 00:19:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.