[]

Sağlıklı ve Pratik Kahvaltı (İş Hayatı)

Sabah ofiste yemek üzere, sağlıklı ve pratik kahvaltı önerileriniz neler?
Evde kahvaltı yapacak vaktim olmuyor. Her sabah sandviç/simit, kahve/çay döngüsünü de bozmak istiyorum. Haftada en az 2-3 gün sağlıklı ve hafif kahvaltı yaparak.

Ne alabilirim? Ne hazırlayabilirim? Ne önerirsiniz?

 
Haslanmis yumurta (aksamdan) ve peynir. Yanina da bi dilim ekmek belki. Domates ve salatalik da olur. Hepsini bi saklama kabina koysan yeter.


  • kuehles blondes  (27.06.17 14:46:32) 
d1rn3d78e3d9hc.cloudfront.net
Bende soldaki saklama kabından var. Hiç dökülmüyor, kokmuyor içindekiler. Küçük gözün birine, evde hazırladığım kekikli pul biberli loru, 2-3 adet suda beklemiş kuru domatesi ve 2-3 yarım cevizi koyuyorum. Diğer küçük göze yeşil ve siyah zeytin koyuyorum. En büyük göze de domates ve biber koyuyorum doğranmış.
Ya da
Küçük gözün birine beyaz peynir ve ceviz, diğer küçük göze siyah zeytin ve ceviz. Büyük göze nane, maydonoz ve fesleğen koyuyorum.
Ya da
Yarım muz, 1 su bardağı süt, bir avuç dolusu çiğ ıspanak,3-4 çiğ bademi blenderdan geçirip termosla iş yerine götürüyorum.
  • irene  (27.06.17 15:31:18) 
Ekleyecektim, cevabımı düzenleyemedim.
Bir yumurtadan peynirli ve maydonozlu omlet yapıp (ne kadar güzel çırparsanız o kadar krep görüntüsünde olur piştiğinde) omletin üzerine karabiberli süzme yoğurt veya labne veya tam yağlı beyaz peynir sürüp, onun üzerine hindi göğüs füme gibi bir şarküteri ürünü koyup rulo yapıp dilimleyerek de iş yerine götürebilirsiniz.
Bunları anlatması uzun sürse de yapması kısa sürüyor. Ben yine de sabah üşendiğimden sulanmayacak şeyleri hep akşamdan hazırlıyorum.

Akşamdan yumurta muffinler yapabilirsiniz. İçerisine renkli biberler, baharatlar, otlar ekleyerek pişirirsiniz sabah da direkt yanınıza alabilirsiniz.

Sebzeli kiş hazırlayabilirsiniz. En güzeli kabaklı oluyor bence. Yazın serin serin yemesi de ferah.

İşin içinde un ve şeker olsa, bu öneriler iki katına çıkar ama. Yemiyoruz :)
  • irene  (27.06.17 15:45:11) 
irene+1

eğer ofiste koku oluşma sorunu olmayacaksa, haşlanmış yumurtayı küçük küçük doğrayıp bol maydonoz, nane ve dereotu ekle. limon, zeytinyağı, pul biber, karabiber ve kimyonla sos hazırlayıp dök. malzemeleri akşamdan hazırlayabilirsin, sabah sadece sosu ekleyebilirsin.
  • Phoebe  (27.06.17 16:02:15) 
Haslanmis yumurta, peynir, ceviz ve yarim ya da ceyrek avokado bir kapta gayet yeterli olur bence. Aksamdan hazirlayip kapla goturulur. Ama tabii ofiste rahat yeme imkaniniz oluyorsa. Yoksa wasa tipi seyler


  • red g  (27.06.17 17:45:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.