[]

bu ciplere ayrı bir vergi veriliyor mu?

yani bu aletleri alırken bunların motor hacmine ve aletin yaşına göre vergilendiriliyor değil mi? mesela 1.6 lık bi cip var bunun vergisi ile aynı yaştaki bir 1.6 binek aracın vergisi aynıdır die düşündüm ama emin olamadım. bu olay bu mudur?




 
onemli olan motor hacmi ve yasi. yani otomobil ile arazi tasitlari ayni sinifta sayiliyor.


  • osuruklu  (17.01.10 09:49:23 ~ 09:50:11) 
SUV'ler otomobil sinifinda geciyor ve normal otomobillerle ayni vergi sinifina giriyor motor hacmine gore. arazi tasitlarinin (4x4) vergisi farkli, otomobillerle ayni degil.

not: 4x4 SUV'ler de arazi tasiti sinifina giriyor bu arada.

edit: ilginc? nissan qashqai var bizde misal 4x2, o otomobil sinifinda. ama ayni aracin 4x4 olanlari arazi araci olarak geciyor ve vergisi 3 kati falan kabaca. degisti mi ki yakin zamanda, bilemedim.
  • sourlemonade  (17.01.10 11:11:53 ~ 11:43:11) 
arazi taşıtları da aynı assert h
al burdan bak.
www.tasitvergisi.net
Otomobiller, Kaptıkaçtı, Arazi Taşıtı ve Benzerleri aynı kategoride.
  • rentts  (17.01.10 11:28:18) 
@assert h
bu arada ben de bu soruyu nissan qashqai için sormştum isabet oldu=)madem sizde var biraz bahsedebilir misin yakıt tüketiminden olası sorunlarından ya da artılarından?
edit: bu arada o dediğin fiyat farkı yine motordan kaynaklanıyor sanırım çünkü 2.0 motorluların vergisi 1800lira iken 1.6 ların vergisi 648 lira tabi 1-3 yaş arası vergileri bunlar. yani 4x4 olması değil 2.0 motora sahip olması etkiliyor o aradaki fiyat farkını.
  • rentts  (17.01.10 13:50:02 ~ 13:55:26) 
ama ayni durum ornegin nissan navara icin de gecerli. dayimda var navara, en ust seviyedeki modelinden (simdi tam unuttum), 4x2 o, her seyi ayni olan 4x4 aracin vergisi digerinin 3 kati. navara otomobil sinifinda degil ama 4x4 olunca iste arazi aracina giriyor o da. her neyse.

ben acikcasi qashqai'den memnunum. sehiricinde her ne kadar yakit tuketimi fazla olsa da (1.6 benzinli) sehirlerarasi yolculuklarda gayet ekonomik hale geliyor. 100km/h hizi fazla asmazsan 6-7lt arasina dusurme sansin var tuketimi. sehiricinde malum dur-kalk yapmaktan ve dusuk viteste kullanmaktan baya artiyor takit tuketimi. 10lt civarinda diyebilirim biraz yogun trafikte.
araci eylul 2008'de aldik, o zamandan beri cok basimizi agritan bir problemi olmadi. bir ara vites kutusunda problem vardi, o da vites bostayken saga-sola hareket ettirince hafif ses yapiyordu surtme gibi. serviste hemen yaglayip duzelttiler. hatirladigim bu var iste.
simdilik bu kadar yazacak sey buldum, yine de aklinda bir sey olursa aksama hesabim acilacak, mesaj atarsin sozlukten.
  • sourlemonade  (17.01.10 15:08:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.