[]

haslanmis misir

haslanmis misir yedigimde aklima cocukluk yillarim geliyor

cocukken de hep misir kemirirdim, bir isirirdim bi tuzlardim sularini akiya akita yerdim

bazen kutukteki suyu da emerdim lezzetli oluyo diye

bunun bilimsel bir aciklamasi var mi?

tat hafizasi mi?


yine duygulandim be...

buranin seviyeli bir ortam oldugunu dusundugumden dolayi ictenlikle yaziyorum, tassak gececekseniz hic geregi yok

tskler

 
:(

Ben de merak ettim zira ben de oyleydim, hala da oyleyim.

Duygulandim.

:(
  • lamira  (27.06.17 00:51:38) 
O koçanı cop cop emme duygusunu bir tek ben bilmiyormuşum demek ki. İnanılmaz bir şey o ya.


  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (27.06.17 00:53:55) 
Mısır üzerinde en çok oynanan gıda gibi bir düşüncem var. Son 5-6 yılda belki 1-2 kez yemişimdir nefis köreltme babında. Artık canım bile çekmiyor, eski tadı yok. Oysa koçan suyunun hastasıydım:(


  • fallopian  (27.06.17 00:56:59) 
Çocukluğumda da öyle yerdim şimdi de öyle yiyorum nostalji oluşacak bir durum olmadı hiç ara vermedim :D


  • pastörizesüt  (27.06.17 00:59:38) 
Mısır <3


  • funl  (27.06.17 01:18:23) 
bununla neden taşak geçelim dj. evet, bu tat hafızası.

bende hızlı hızlı yiyip tüm ağzımı mısırla doldurup kardeşime "baksana" diyip ağzımı gösterirdim. bak bunula taşak geçilir sanki.
  • Apocalypse  (27.06.17 01:27:10) 
Küçüklüğümden beri mısır sevmem. O zamandan kalma bir sey mi, tat hafızası mı bilmem ama en sevmedigim yiyeceklerden biridir.


  • aquarium  (27.06.17 01:44:27) 
Böyle bir şey var gerçekten. Üstelik bu sadece tada özgü değil. Koku ya da duyduğun bir ses de aynı etkiyi yaratabiliyor. Mesela ben de askerde u2 ‘nun Achtung Baby albümünü hatim etmiştim. Bu albümü sadece askerde dinledim. Şimdi ne zaman albümden bir şarkı çalınsa askerde nöbet tuttuğum yerde hissederim kendimi.


  • scheisskopf  (27.06.17 02:38:46) 
Tat hafızası da olabilir ama bence sürekli mısır yemeyişimizden kaynaklı. Mesela mısır deyince benim aklıma yazlık sıcak günler kumsal falan geliyor. Mısır çocukken sahilde yediğim ama büyüyünce bıraktığım hatta aklıma bile gelmeyen bir şey. Mesela şu anda da 1 ay süre içerisinde bi şarkı dinleyip 3 yıl bıraksanız 3 yıl sonra tekrar dinlemeye başlasanız 3 yıl önceki anı anımsarsınız. Bence olay bu.


  • freetakilir  (27.06.17 17:24:02) 
közlenmişi favorimdir.


  • since1907  (27.06.17 17:29:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.