[]

Manyetik koşu bandı için kaç adım ideal?

Merhaba, soru başlıkta ama ben yine de detaya gireyim.
Bende şu manyetik koşu bandından var. Elektriksiz yani. encrypted-tbn1.gstatic.com

Bu alette dengenizi kaybetmemek için sürekli tutunarak yürümeniz gerekiyor. Bu kolların ve omzun da çalışmasını sağlıyor. Eğimli, yokuş çıkar vaziyette kendi kas gücünüzle bandı çevirdiğiniz için epey fazla efor sarf ediyorsunuz. Ben bu yüzden elektriklilere göre daha faydalı buldum, çok uygun fiyatlı olduğu için de bunu aldım geçen sene. Daha önce kondisyonsuz, arada bir kullanarak bin adım atıp sırılsıklam terliyordum.

23 gündür düzenli spor ve diyet yapıyorum, bu süre içinde hiç bu aleti kullanmadım, hep dışarda yürüdüm ve evde leslie lanson videolarıyla spor yaptım. Bugün dışarı çıkamadım ve kondisyon kazanmış halimle kaç adım atabiliyorum bir denemek istiyorum.

Sizce kaç adım ideal olur? Yorucu ve vücudu epey çalıştırdığını düşünerek, atıyorum 5bin adım atsam ooo süper diyebilir miyiz? Bu aletlerden anlayanlar varsa ve yorum yapabilecek arkadaşlar varsa minnettar olurum. Sevgiler.

 
Gel şunu sekizbin adım yapalım. Ama beşbinde ısrarcıysan o da olumlu :

Şaka bir yana bunun matematiğini kimse sana söyleyemez ki. Bu hafta yapabildiğin kadar yapıp bir tık fazlasını yapmaya çalış. Haftaya bir tık daha arttır ve belirli periyotlarda arttırarak devam et.
  • oguz altun  (27.06.17 00:10:21) 
Sağlam ter atmanın sebebi kapalı alanda en ufak hava akımı olmadan çalışmak. Bisiklet için kapalı alanda trainer kullanıyoruz mesela, trainerda kan ter içinde kalırken dışarıda sürüşte buğulanamadan kmlerce gidiyoruz. Ter ısıyı atma çabası demek. Fazla terlemek aşırı ısınmak demek. O da ekstra zorlanmak demek. Hatta biraz lüzumsuz yere zorlamak demek. Bir zorlanma ölçüm yolu olarak ter atma gerçekçi değil velhasıl.


  • kargn  (27.06.17 00:20:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.