[]

hoparlorlerin jack kablosunu degistirme

merhaba,

evde pc icin kullandigim hoparlorlerin jack'i temassizlik yapiyor bazen, ses gidip geliyor.

oncelikle hoparlorler icin suraya bakiniz; www.adprosy.com

iki kucuk hoparlerden cikan bir kablo (resimde tam ortadaki kablo "vidali gibi", eski pc'lere ekrani baglarken kullanilanlara benziyor) iki hoparloru buyuk ve bass sesleri veren kutuya baglaniyor.

o siyah kutu gibi olan hoparlorun de fisi elektrik prizine baglaniyor.

en son olarak resimde gorunen en soldaki kablonun ucunda ki "jack" de (ortadaki kabloya dogru dikkatli bakinca gorunuyor) bilgisayara baglaniyor.

simdi bu jacki degistirmek istiyorum ancak ne tarz bir jack almam lazim emin degilim. jack 3.5 mm ama ya 3 kutuplu ya da 4 kutuplu jackler var. bu tarz bir hoparlor icin hangisi daha uygun olur ?

bir de baglama siralamasi nasil oluyor ? 4 kutuplu da bakir telleri (sol ve sag hoparlorlerin kablosunda bulunan) ayri ayri olmak uzere ve ikisi bakir tel de ortadaki kutuba baglanip, geriye kalan renkli kablolari da bakir tellerin sol ve sag ucunda kalan kutuplara mi baglamak lazim ?

yoksa illa 3 kutuplu alip, bakirlari ortadaki buyuk metale baglayip, renklileri de caprazlama olarak yeni jack'e mi legimlemek lazim ?

ek olarak;

4 kutuplu jack;

i.ebayimg.com

3 kutuplu jack icin;

www.picclickimg.com

www.picclickimg.com$_12.JPG

grafikli/resimli ornek verebilecek olursa sevnirim, zira bakir ve renkli kablolari tam olarak nasil lehimleyecegimi daha cozemedim.

 
bence teknoseyirin akis kisminda bu soruyu sorarsaniz cok tatmin edici cevaplar alabilirsiniz. ben genelde teknik sorularimi orada soruyorum.

teknoseyir.com
  • kurnaz  (26.06.17 22:17:09 ~ 22:17:26) 
tesekkurler. bilmiyordum bu siteyi.


  • dik dur egilme kanzuk durum seninle  (26.06.17 23:52:47) 
4 kutuplu jack'ler telefon kulaklıkları için mikrofon girişi yerine kullanılıyo. 3 kutuplu al geç. hatta herhangi bi elektronikçiye götürsen yapar 10 liraya muhtemelen.


  • yuto  (27.06.17 02:21:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.