[]

Diyet sorusu

Hayatımda ikinci defa "diyet" diyebileceğim bi şey yapıyorum. Diyet desem de yine aynı şeyleri, daha az yemek ve abur cuburu az tutarak gereksiz karbonhidratı ve kaloriyi az tutmak kastım. Yani börekse börek de yiyorum ama az yiyorum. Ekmekse günde max bi dilim çavdar ekmeği şeklinde. Fırsat olursa da ya bisikletle bi iki saat dolanıyorum ya da evde yarım saat dans ediyorum. Haftada iki gün de parttime çalıştığımdan 4 saatim sürekli ayakta geçiyor. Haftada 5 gün okula gider gelirken de bi 8000 adım filan atıyorumdur toplamda zaten. Bi de su içmeye çalışıyorum. Ana öğünlerde proteinli gıdalara yönelmeye çalışıyorum filan.

Bunun yanında lifesum diye bi programa yediğim içtiğimi kaydediyorum. Program bana az hareketli yaşam tarzında 1500 kalori önermişti. Fakat genel olarak 1300, bazı günler ise 1000 kalori civarında günü bitiriyorum. Tabi programa ev yemeklerini filan birebir şekliyle giremediğimden günlük 100-200 kalori oynama vardır diye tahmin ediyorum ama mesela yaptığım egzersizi kaydettiğimde harcadığım kalori kadar ek kalori almamı söylüyor program (almıyorum).Bu şekilde bi haftada 1,2 kilo verdim.

Benim sorum, bu miktarda kalori alımı zarar verir mi? En son 4 yıl filan önce benzer şekilde kilo vermeye çalıştığımda 5-6 kilo filan vermiş sonra eski beslenme şekline dönsem de o kiloda sabit kalmıştım. 3 aya filan nispeten daha az hareketli bi yaşam tarzım olacak. Benim korkum verdiğim kiloları o dönemde geri almak. İnsanlar genelde naparlarsa verdikleri kiloyu geri alıyorlar? Nelere dikkat edeyim?

Ha bi de 1 veya 2 hafta dikkat edip kilo kaybı yaşadıktan sonra bir hafta kadar kilo verme çabasına aralık verip verdiğim 1-2 kiloyu sabit tutmaya çalışıyorum. İyi mi yapıyorum acaba? Uzun oldu kusura bakmayın. Teşekkürler.

 
bence bu tarz diyetler çok sağlıklı değil. bir yerden sonra kalori alımı arttığı zaman dediğin gibi kilo artışı da başlıyor. bence günlük alman gereken kalori miktarının 250-500 kalori kadar altında almaya çalış, daha sağlıklı olur. günlük almam gereken kaloriyi nasıl hesaplayabilirim diyorsan www.thebodylabtr.com


  • heartwork  (26.06.17 17:34:29) 
kalori eksiltme. karbonhidrati azaltip yagi ve proteini artir. 1500'u yine al ama.


  • alperz  (26.06.17 18:44:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.