[]

Kıdem tazminatı hk.

aşağıda başka bir soru var ama bu farklı :))

2015 ekimde girdiğiniz bir işten,
15 temmuzda istifa ediyorsunuz.

1 seneden daha kısa bir süre önce evlendiğiniz için kıdem tazminatı alacaksınız haliyle.

sorum şu:

kıdem tazminatı için hangi maaşı baz alacağız?
son ay aldığımız brüt maaşı mı? yoksa 2015 ekimden itibaren her ay aldığımız brüt maaşları ayrı ayrı mı baz alacağız? (örneğin işsizlik maaşında sırf son 3 ayın maaşı baz alınıyor)

ve çıkış tarihimiz 15 temmuzdan sonra 30 işgünü olan ihbar tazminatımızın sonu olan ağustos sonu mu oluyor* yani kıdem tazminatı bu tarihe göre mi hesaplanıyor?

yoksa istifa dilekçesini verdiğimiz günü mü?

son sorum da şu (bunun cevabını bir arkadaşımdan aldım aslında ama sağlama yapmış olalım);
geçen sene 12 ağustosta evlendiniz.
bu sene 15 temmuzda istifa ettiniz. ama ihbar tazminatıyla birlikte ağustos sonu ilişiğiniz kesiliyor.

istifa ettiğimiz tarih baz alınıyor öyle değil mi? yani 15 temmuz. (öteki ihtimalde 1 sene geçmiş oluyor da)

 
1) Kaç yıl çalışılmış ise çalıştığı yıl ile son çalıştığı ay içindeki brüt ücreti çarpılır.

www.sabah.com.tr

2) İşçinin ihbar süresine ait ücret peşin ödenmişse sayılmaz. Şayet ihbar süre olarak verilmişse kıdemden sayılır.

www.alo170.gov.tr

3) Ben de öyle biliyorum. Kaynak bulamadım.
  • gsgsgsgsgsgsgsgs  (26.06.17 13:14:42 ~ 13:14:53) 
bazi hususları karistirmissiniz sanirim. evlilik nedeniyle istifa ederseniz ihbar süresine uyma yükümlülüğünüz yok, ve ihbar tazminati alma hakkınız da yok. dolayısıyla hangi tarihte anlasirsaniz hesaplama ona göre yapılır. eger isverenle iyi iliskiler icinde ayrilmak isterseniz muhtemelen iki uc hafta (ya da ne kadar sureye anlasılırsa) gibi bir sure sonra ayrılırsınız. o sizin iliskilerinize kalmıs.


  • kassiopeia  (26.06.17 13:14:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.