[]

Spor sırasında kulak basıncı

Merhabalar,
Normal zamanlarda nefes alıp verirken herhangi bir sıkıntım yok. Ama yoğun antremanların sonuna doğru her nefes alıp verdiğimde kulağımın içinde negatif/pozitif basınç oluşuyor. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ve doktora gitmeli miyim? Denge kaybı yaşatacak kadar değil ama yine de bir sorayım dedim.

İkinci olarak da birkaç aydır kilo kaybetmeye yönelik spor ve hafif rejim yapıyorum (günde 1500 kaloriyi geçtiğim nadirdir), vücut spora alıştıkça yoğunlukları iyice artırdım ve antremanların sonunda aletteki göstergeye göre 650-700 civarı kalori yakıyorum, üstüne bir de karın çalışıyorum ordan da 100-200 yakıyor olsam, totalde 800-900 civarı kalori yakıyorum. Günlük boyum ve kiloma göre günlük ihtiyacım 2200 kalori kilomu korumak için.
Yani spor yaptığım günler 1300 kalorilik falan bir eksiğim oluyor normal değerden, ona rağmen kilo kaybım çok hızlı değil, 2 haftada 1 kilo ancak verebiliyorum. Bu kadarlık kalori eksikliğine ve rejime rağmen kilo kaybının çok olmaması nerede kaynaklanıyor olabilir? Karın çalışmamdan dolayı oluşan kas ağırlığı kilo kaybını bu derece yavaşlatır mı? Teşekkürler şimdiden.

 
yanlış anlamayın ama ciddi yanlışlar yapıyorsunuz, bir şey yazmadan geçemedim.

normal kalori ihtiyacınız 2200 ise, 1500 kalorilik rejim hafif değil ağır bir rejimdir. bu şekilde yaptığınız rejimler kas kütlenizi eritir, sonucunda kilo verdim zanneder ama eski düzeninize döndüğünüzde kilo alırsınız. kas kütlesinin gitmesi, kilo vermek isteyen birisi için en kötü şeydir çünkü en çok kaloriyi kaslar yakar. diyetinizde 2000 cal altına düşmeyin. sık ve az öğünlere kendinizi alıştırın (günde 4-5 öğün min 3 saat arayla). ve aldığınız kaloriyi sağlıklı besinlerden almaya dikkat edin. (kompleks karbonhidratlar, yeşil sebzeler, yağsız etler, balık ve doğal besinler.) şekerin her türlüsünden ve içinde şeker barındıran şeylerden uzak durun. yağı da tamamen kesmeyin.(zeytinyağı veya diğer sağlıklı yağlar.)

karın çalışmadan dolayı oluşan kas ağırlığı eğer gerçekten 1500 kalori alıyorsanız hiç oluşmayacağı için kilo kaybını yavaşlatmaz. kilo kaybı bence normal seyrediyor ama beslenmede böyle devam ederseniz iki üç haftaya kalmadan metabolik hızınız iyice yavaşlayacağından, kilo kaybınız tamamen duracaktır. benim tavsiyem 2000'in altına düşmeden cardioya devam etmeniz ve hafif ağırlık idmanlarına başlamanızdır. 2 haftada bir kilo çok çok ideal, hiç kafa takmayın.

kulak ile ilgili sorunlar ise ciddi olabiliyor, doktora görünün bir şey çıkmazsa boşa gitmiş olursunuz. gitmeyip de bir şey çıkması olasılığını göze almayın... kolay gelsin.
  • espandon  (17.01.10 00:24:47) 
kulak basıncının birden çok sebebi olabilir uzmanına danışın ama spor sırasında yaşayanlar oluyor hatta nadir de olsa ben de yaşadığımı hatırlıyorum. çok yorulunca oluyordu. antrenmansızken. ama yanılıyor da olabilirim çünkü valla emin değilim ama yaşadım gibi. hiç merak etmemiştim, endişelenmemiştim belki de bu sebepten hatırlamıyorum.

cinsiyet yaş boy kilo bilgileri verilmemiş ama 1500 kalorilik diyet hafifse 1000 kalori yapın da biraz ağır olsun bari(!) Şaka. Elbette 1500 kalorilik diyet oldukça ağır.

ayrıca 1500 kalorilik diyet olmaz. sen yediğin hiçbir şeyin kalorisini kolay kolay bilemezsin. sadece ortalama değerler vardır ve bunlar da o üründeki yağ, protein ve karb. göre yazılır ama su oranı gibi şeyler bunu değiştirir.

- hangi antrenmanın sonunda hangi mucizevi alet sana 650-700 kalori harcadığını gösteriyor? sen o kadar kaloriyi bir saatlik halter antrenmanında anca yakarsın ama sen bir saatlik halter (vg değil halter) antrenmanı yapabilir misin? hem herkesin falanca işi/hareketi yaptığında aynı kaloriyi yaktığını kimse iddia edemez.

sonrasında karın kası çalışarak da 200 kalori yakmak biraz sıkar, kaç dakika çalışıyorsun? karın çalışmak sanıldığından çok daha az kalori harcatır.

yani totalde yaktığını sandığın kalori de yanlış.

acilen BodyTR (Büyük, güzel, alımlı; tıklanılası, adres çubuğuna yapıştırılası harflerle yazılır)'ye giriyorsun www.bodytr.com buradan başlıyorsun. bak artık özgürce link veriyorum ne de olsa tıklama olayı kalktı. sonra bi de buna bakabilirsin www.bodytr.com

ayrıca haftada kaç gün spor yapıyordun?

deveye sormuşlar boynun niye eğri o da demiş nerem doğru?
neren doğru?
bilgileri düzgün verirsen yorum yaparım

*meni kimse durduramilemeeez*
imza: gonaaaan yenilmez pehlivan!
ikincil imza: bir zamanlar küstahdım, hâlâ öyleyim.
üçüncül imza: bir hörgüçün anatomisi
dört: dağa kaçmış
beş: bu da yemiiiiş. sonra açgözlülüğünden kılık değiştirip "hani bana hani bana" demiş
  • yinyang  (17.01.10 07:14:46 ~ 07:16:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.