[]

Gitara sıfırdan başlamak

Merhaba. 6 aylık kursla gitara başlamıştım. Yaşım 11'di. 12 yıl geçmiş aradan. O günden beri çalmayı neredeyse hiç bırakmadım. En kötü bir ay elime sürmedim ama yine de hep çaldım.

Ama büyük bir hata yaptım ve müzik temelini, notaları öğrenmedim. Sonuç olarak harika bir şekilde 10 15 akor, bare basıp arpej atabiliyorum. Ben bundan öteye gitmek istiyorum. İyi bir dinleyiciyim. Kulağım da iyi. Sadece hiç çabalamadım öğrenmek için. Kendimi bu şekilde çok kısıtlı hissediyorum. Biliyorum ki temelini bilip bir metotla devam edersem ufkum çok genişleyecek.

Bunu daha önce yapan var mı? Aşırı hevesim ve uygun zamanım var.

 
sevgili dostum, dinlediğin şarkılar 4-5 akorlu şarkılar ise gitarı geliştirmen zor.
12 yıl çalmışsın, bi eksiklik hissetmediğine göre basit müzik dinliyorsun, seni zorlayan bilmediğin bi şeyle karşılaşmamışsın.
caz dinlemeye ve çalmaya çalış, basit parçalardan başla, bir sürü yeni akor öğreneceksin, onları da 4-5 akorlu pop şarkılarda kullanmak için armoni dersi al birinden.

klasik ile başlanır lafı buradan geliyor aslında, klasik gitar ile başlasaydın armoniyi de az çok öğrenmiş olacaktın.
geç değil, kolay gelsin.
  • sanrı  (24.06.17 22:47:46) 
flamenko ile başlayın, hem güdüler hem teknik öğretir, kendinizi dinlemesi de keyifli olur zira cazz tek başına gitar için kötü bir fikir.
(imza, bir tane bile pop şarkı çalamayan klasik gitar çalıcısı)

  • kullanıcıadımbuolsun  (25.06.17 15:59:03) 
@kullanıcıadımbuolsun teknoloji gelişti azizim, en basitinden youtube'dan altyapı açıp üzerine çalabilir vs. kimse joe pass gibi çalmasını beklemiyor zaten.
flamenko gitar ise başlangıç için çok üst seviye kalıyor.
bence sen de armoni dersi al :)
  • sanrı  (26.06.17 12:52:58) 
@sanrı halihazırda çalabiliyormuş nota bilgisi olmasa da, ne beğenirse onu çalsın ben sadece fikrimi söyledim.
Daha önce yapan var mı kısmına gelince nota eğitimim vardı şan sebebiyle ben yıllar önce birkaç ayda iki klasik giriş methodu bitirip flemenkoyla devam ettim, birçok konserde orkestrayla, solo gitar çaldım.

  • kullanıcıadımbuolsun  (27.06.17 00:26:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.