[]

Otobüs durakların sigara içmek

Sigara içmeyen biri olarak otobüs duraklarında insanların sigara içmesi beni aşırı rahatsız ediyor. Yasal olarak cezası olmasına rağmen kimse de takıyor gözükmüyor. Sizce bunu nereye şikayet edebiliriz ve bunun en aza inmesini sağlayabiliriz?




 
Rica edin.
Ben içmeden önce yan tarafına geçsem de insanlara soruyorum rahatsız eder mi sigara diye.

Sigara o kadar yerleşmiş bir şey ki bazen dalgınlıkla aslında içmeyeceğimiz yerlerde de içebiliyoruz, tamamen bilinçsizce yapılan bir alışkanlık.
Kibar bir dille uyardığınız zaman ille de burada içeceğim diye direten biri olacağını sanmıyorum.
  • bir nick var benden iceri  (24.06.17 13:24:16) 
Özellikle yağmur çamurda o sıkış tepiş halde bile içen oluyor ve "rica" ettiğimde %75 tersleniyorum açık hava burası diye. Belediye'ye birkaç defa mail attım uyarı afişleri falan diye. Takıldı da hatta birkaç durağa. Ama nafile. O pis koku ve dumanı herkes çekmek zorunda gibi davranıyorlar çoğunlukla. Elbette dikkatli olanlar var ama çok azınlıkta. Otobüsün kapısına kadar sırada içip, sonra izmariti atıp o son nefesi üfleyip biniyorlar ya, inanılmaz tiksiniyorum onunla otobüse giren o kokudan. Ki koku hassasiyetim falan yok yani. Bu da bilinçlenmeleri gereken başka bir konu.

İçimi döktüm gibi oldu ama sigara içen 3 kişi şunu okuyup napıyoruz biz ya dese, kardır sana bana.
  • Phoebe  (24.06.17 15:14:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.