[]

Televizyonun üzerinde bulunan sensör ile karşıda insan olduğunu belirlemek?

Nasıl yapabiliriz? Farklı fikirlere ihtiyacım var.

Aklıma gelenler:

1- Standart Kamera ile resim işleme insan olduğunu tespit.
2- Thermal Kamera ile insan olduğunu bulmak 36-38 arası derece görürse insan vardır.
3-..
4-...

 
televizyonun üzerindeki sensörden ziyade, alıcı. kumandada verici var, o da alıcı. kumanda belli frekansta sinyal yayıyor. yani alıcı ile sinyal dışında bir şeyin varlığını belirlemek pek mümkün değil ilk etapta.

ha diyorsanız ki alıcıyı söküp yerine farklı bir sistem entegre edip onu insan tespitinde kullanıcam, o zaman olur. onun için de o kadar detaya inmeye gerek yok, otomatik lambaların sensörleri bile iş görür. insan özkütlesine göre 25 kiloluk bir kütlenin hareket ettiğini algılarsa aktif olur o sensörler.
  • icim urperiyor  (24.06.17 01:21:21) 
Şunu veya benzerini kullan : www.digikey.com


  • iron  (24.06.17 01:24:28) 
Ultrasound veya infrared?


  • sutlu nescafe  (24.06.17 03:23:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.