[]

başsağlığı cümlesi

ne diyorsunuz yakını vs ölenlere? başın sağ olsun cok anlamsız hatta sinir bozucu. allah rahmet eylesin desek, allah' a inanmıyor olabilir. ışıklar içinde uyusun falan da ne bileyim, samimiyetsiz.

bunu arada düşünürüm. umarım kimseye kullanmam gerekmez.


 
yahu allaha inanmıyos ada sen yakınlarına allah rahmet eylesin deyince mezarda dirilip wow wow wow haram diyecek hali yok ya.

başın sağ olsun de geç.
  • elorelia  (23.06.17 22:27:25) 
vefatın hemen ardından: kendisine başsağlığı dilenmesini gerektirecek kadar yakınını kaybetmiş biri, o esnada çok abes bir şey söylemediğiniz sürece zaten fark etmeyecektir bile.

diğer zamanlarda: elorelia+1
  • sopiro  (23.06.17 22:38:00) 
Fakirse topragi bol olur, zenginse isiklar icinde uyur. Bu degismez.


  • bruceandwayne  (23.06.17 22:42:54) 
ne biçim sacma sapan cevap bu? bunu mu soruyorum burda? allah' a inanmayan kişi olarak yakınından bahsetmiştim ki ölen kişiden de bahsedebilirim.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (23.06.17 22:46:26) 
"sabırlar dilerim" gayet esnek bence.


  • g7mor  (23.06.17 23:40:41) 
Dindar olmadığını hissettiklerime size sabır diliyorum diyorum.


  • delicevat  (23.06.17 23:43:11) 
çok zor bu konuşma :/
arayıp iyi mi? etrafındakiler nasıl yapılacak bir şey yardım var mı diye sorup arkasından ona ve yine ailesine sabır diliyorum.
ne zaman konuşmak isterse bi telefon uzaktayım.. yakınlık seviyeme göre ben de o kişinin yanında olduğumu ve yalnız olmadığını hissettirmeye çalışırım...

yakın değilse sadece ona ve yakınlarına sabır dilerim...
  • part time pollyanna  (23.06.17 23:43:56) 
Yakinim vefat etse de biri bana "allah rahmet eylesin" dese "ben inanmıyorum tmm mı slk" falan diye düşünecek halim yok. Toplumda günlük hayatta kalıplaşmış sözler var, marjinallik olsun diye bunların dışına çıkmaya çalışmak bana gülünç geliyor. Işıklar içinde uyusun falan öfff o neymiş ya. Başın sağolsun, Allah rahmet eylesin, Allah kalanlara sabır versin, Nur içinde yatsın, Toprağı bol olsun vs gibi şeyler söylenir.

Allah korusun, Allah göstermesin, Allahından bulsun, Allah belasını versin, Allah uzun ömürler versin vs gibi günlük hayatta kullanılan çok fazla Allah'lı laf var. Bunlarin hepsinin yerine yeni alternatif mi düşüneceğiz? Çok inanmasam bile söyleyip geçiyorum ben şahsen.
  • duru arsnova  (24.06.17 00:22:12) 
Sabırlar diliyorum diyorum


  • mutlusismankedi2015  (24.06.17 00:40:51) 
Allah rahmet eylesin demek tanritanimaz olmaniza engel degil. Bunlar kulturel kabullerdir, kullanmaktan bu kadar imtina etmenize gerek yok.


  • luchetti  (24.06.17 02:55:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.