[]

Bavullar karışmış

Selam

Otobusle ankaraya geldim ve benimkiyle tıpa tıp benzeyen bir bavulla benim bavul karışmış. Kıyafetlerden 20li yaşlarda genç kız olduğunu düşünüyorum ama herhangi bir kişisel bilgisi yok.

1. Otobus firmasını aradım müşteri hizmetleri karşıdaki kişi de karışmış derse, bize ulaşırsa size döneriz dedi.

2. Aştideki kayıp eşya bölümüne bilgimi bıraktım. Oradaki polis noktasına bilgimi bıraktım.

3. Polis noktasındakiler o bavul şimdiye gelmediyse daha gelmez. Otobus firmasından içindekilerin değerini talep edeceksin, olmaz derslerse de tüketici mahkemesiyle halledersin dediler.

Şimdi benim bavulumda hem benim eşyalarım hem de kardeşimin eşyaları var. Ve maddi olarak baya kıymetliydi. Firma nereden bilecek doğruyu söyleyip söylemediğimi? Bana biraz zor geldi içindekilerin değerini verecek olması.

Başka yapılabilecek bir şey var mı? Bavuldan vazgeçtim artık kız çöktü hepsine ama düşünemediğim bir şey var mı acaba diye bir sormak istedim. Kafam allak bullak oldu sabahtan beri.

 
Bu tarz duyuru daha önce de açılmıştı. Orda otobüs firmasının teklif ettiği miktar da 200-300 arası bir şeydi.O kişi baya mağdurdu,laptopu filan da vardı çünkü. Sonra nasıl çözdü bilmiyoruma ama otobüs firmasından ilk etapta tam zarar tazmini bekleme diye söylüyorum. Bir yandan otobüs firması da haklı. Yolcuların beyanına nasıl güvenilecek? 10 bin tlilk macbook pro var dese mesela kişi. Direk bu miktar yolcunun beyanına göre ödenecek mi? Kafama takıldı benim de bu kısım biraz. Hukuk nasıl karar verir bilmiyorum. Muhtemelen bilet sözleşmesinde otobüs firmasını koruyan bir madde vardır. Üzücü ama böyle.


  • basubadelmevt  (23.06.17 22:12:48 ~ 22:14:03) 
Eşyalara biraz daha odaklanın. Kağıt defter kitap hiç bişi yok mu? Sadece kıyafet mı? Firmadan yolcu listesi isteyin tek tek arasınlar herkesi. Kızın çokmesi de baya ilginç ya.


  • fosforlu cevriye  (23.06.17 22:14:58) 
müşteri hizmetleri kurala uygun hareket etmek zorunda muhtemelen bigli paylaşmazlar ama ben olsam firmanın o güzergahtaki yazıhanelerini arar bi şekilde yolcu listesine ve bilgisine ulaşmaya çalışırdım.


  • elorelia  (23.06.17 22:19:03) 
Merhabalar. Aklima gelen en mantıklı şey şu: firmaya ulasin ve o gün yolculuk eden yolcularin listesini alin. Orada yolcularin nereye gidecekleri ve telefon nolari yazili. Bir ihtimal erkekleri eleyerek kadinlari arayip durumu anlatin . ancak böyle bulursunuz karisan valizi


  • bu benim teorim  (23.06.17 22:20:25) 
yolcu listesini alıp tek tek arayın. zaten kaç tane genç kız olacak otobüste. çok rahat bulursunuz.


  • oscar  (23.06.17 22:22:03) 
Yolcu listesini alip inceleme izniniz olacagini ben de hiç sanmıyorum. Dogrusu da listeye, telefon numaralarina ulasamamaniz olmali. Ama firmadan bunu talep edebilirsiniz. Onlar tek tek arayip sorgulasinlar.


  • aquarium  (23.06.17 22:30:57) 
Evet maddi olarak pek bir şey vereceklerini zannetmiyorum ama çok üzüldüm ya. Parasını verseler gidip bulabileceğim şeyler değil.

Yolcu listesini paylaşmadılar ama kimseye ulaşmadılar da. Karşıdaki kişinin iletişime geçmesini bekliyorlar. Onların aramasını istemek de aklıma gelmedi. Onu isteyim bari.

Teşekkürler herkese.
  • jazzabel  (23.06.17 22:36:02) 
valla ben olsam yarın aştiye gider firmanın yazanesine çökerdim. tamam bana vermesinler iletişim no ama yanımda tek tek arasınlar. bir de email de atabilirsin. ben en son bir değişiklik için email atmıştım otobüs firmasına... aradılar hemen. ama bu firma yeni kurulan vivalines idi. dolayısıyla biraz hassaslar şuan her konuda.
yine de sosyal medyadan falan da ulaşmaya çalış.. yarın da biraz kalabalık olur aşti ama denemeye değer. en kötü aştide değil de daha sakin bir şubesine de gidebilirsin o firmanın...

  • omonia  (23.06.17 22:45:59) 
Böyle bir sorun yaşadığına göre muhtemelen firma bagaj fişine göre bagajlari teslim etmemiş. yani firmanin kusuru var. bu durumda tüketici hakem heyetine gidebilirsiniz. Ayrıca ilginç bir öneri olacak ama bagajım çalındı diyerek savcılığa basvurabilisiniz. savcılık o kızı bulur bence.


  • bayc  (24.06.17 03:39:24) 
yine mallar konuşmuş. aynısı başıma geldi bavulum karıştı adamların ofisine gittim oturduk beraber yolcu listesini tek tek aradık. bir sikimi bilmeden de konuşmayın artık


  • oscar  (24.06.17 16:44:42) 
Bu duyuru hangi tarihte yapılmış acaba? Benimde elimde başkasına ait bir valiz var benim valizim kayıp hala bulamadik nasıl bir yol izlediniz ve sonuçlandı mı bilgilendirebilir misiniz?


  • ozgzoz  (23.01.23 21:44:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.