[]

Siz de yapıyor musunuz?

Teselli cümleleri duymak istemediğinizde, "evet haklısın cınım çok sağol iyi ki varsın" muhabbeti yapmak istemediğinizde, başınıza gelen şeye "yoo valla üzülmedim ki zaten:) " diyor musunuz?

Bi de insanlar birini "teselli" ederken kendisinin yükseldiğini mi hissediyor, yoksa bana mı öyle geliyor? Herkes ego manyağı sanki


 
diyordum yaptığım işin saçmalığını anladım bıraktım. Artık bu moda girenleri nazikçe uzaklaştırıyorum. atıyorum bir bursa başvurmuşum olmamış bana böyle geliyorlar hemen işte şu şu dez avantajımdı bu bu bunun üstüne bindi bu yüzden 2-3 günlük üzüntü/yas elbet olacka sağol desteğin için ama sürecin farkındayım merak etme 3-4 gün sonra düzelir diye bekliyorum diye ultra mantık üzerine kurulu bir cümle "hıı tamam canım bişi ihtiyacın olursa ara mutlaka" tarzında bir karşılık alıp kapanıyor.

Öte türlü teselli edeceğim diye 1 milyon kötü hikaye anlatıp "bak sen daha b.k durumda değilsin senden daha çok b.ka batmışlar var" nasihatine dönüyor. İnsan o ruh halinde "lan bu yarın bende bu 1 milyon hikayenin içinde 1 milyon 1. olarak anlatılacağım cidden bu sefer çıkış yok ya" moduna girebiliyor. O yüzden az teselli en iyisi. zaten sizin için o durumdan çıkarmak için bişi yapabilecek insanlar teselli etmek yerine devreye giriyor. tesellinin işe yaradığı bir durumla karşılaşmadım.
  • ManikD  (23.06.17 02:40:09) 
Kimsenin beni teselli edeceğini düşünmediğimden kimseye giçbir şey anlatmıyorum.

Geçenlerde duygusal bir telefon görüşmesi yaparken arkadaş denk geldi yaaa canım üzülme biliyorum anne ama takma kafana falan dedi. O an beynini dağıtmamak için kendimi zor tuttum. Ben teselli edebileceğimi düşünmezsem susuyorum. Susmak bu kadar zor olmamalı beceremiyorsan teselli etmeye.

Yani öyle üzülmedim demiyorum zaten duygulaeımı saklayabilen biri değilim. Direk şuan konuşmak istemiyorum ya da fikrin yoksa zikrin de olmasın diyebilirim pek sakinliğimi koruyamıyorum yani.
  • ruh i tibbiye  (23.06.17 02:43:22) 
ben genelde hiç konuşmuyorum, karşımda konuşan kişi de bi süre sonra susuyor.
ayrıca kimseyi de teselli etmem.
teselli etmek karşı tarafı küçük düşürücü bir eylem haklısın.
  • sanrı  (23.06.17 02:58:17) 
niye teselli ediyorlar ki?

benim genelde teselli edilebilecek durumlarimi sadece annem babam kardesim ve kiz arkadasim bilir. bazi arkadaslarla muhabbette lafi gecer bazen ama orada tesellilik bir durum olmaz zaten.

lakin teselli olayi kücük düsürücü filan degil. her insan hayatinin zor zamanlarinda yardima ihtiyac duyabilir, arkadaslar bunun icin var zaten.

iyi zamanda herkes benim arkadasim, kötü zamanda arkadaslik cikar ortaya, tatli su arkadasligi arkadaslik degil, bir cikar iliskisidir.
  • kurnaz  (23.06.17 04:29:35) 
Evet bazen muhabbetin uzamasını istemediğimde bu şekilde konuyu değiştirdiğim oluyor.

Yalnız şu yükselme meselesine katılmıyorum.
  • i m cool with that  (23.06.17 11:48:47) 
Almanların bunun için kullandığı laf bile var, schadenfreude
Trafik kazası seyreden insandan tutun, anne-babanın azarladığı çocuğun abisine/kardeşine kadar, "birine birşey olmuş, ah çok kötü, ya bana olsaydı, iyi ki olmadı" gibi muhtelif ruh hallerine girebiliyor, yükselmeden kastınızın o olduğunu düşünüyorum..

Öte yandan dert dinlemek diye birşey olmadığını da düşünüyorum, için için herkes, sıkıntılı bir duruma dahil olmak istemiyor sanki, bir an önce o durumdan kurtulmak amacıyla beylik laflar söylüyor.
  • cedilla  (23.06.17 13:07:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.