[]

babamdan nerdeyse nefret ediyorum ve aşamıyorum bunu

basına bişey gelmesini istemem ama hayatta basıma gelen cogu seyin dolaylı ya da direk musebbibi olarak kendisini goruyorum.
29 yasındayım, hala en ufak gerginligimizde cocukken arkadaslarımla yuzmeye gittim diye donuste beni dovmesi, ben lisedeyken bigun annemi telefonla aradıgımda geberticem lan geberticem diye arkadan honkurmesi, bana yaptıgı zorbalıklar bütün pislikleri film seridi gibi gozumun onunden geciyor.
bikac sene once zehirlendigimde sabaha kadar hastanede benimle beklemişti de sasırmıstım baya. simdi maddi olarak sıkıntıdayım, psikolojim normal degil ve cogunlukla ona baglıyorum. çalışmıyorum ve bazı projelerim var. ondan bişey istiyorum ama 2 senedir inatla yapmıyor.
bu mevzuyu asabilecek miyim yoksa olabildigince uzak olup dusunmemeye mi calısacagım?

 
Profesyonel bir destekle aşabilirsin belki.


  • angelus  (22.06.17 22:50:09) 
babayla ve anneyle görüşmek zorunda değiliz.
ama "geçmişi hatırladığımızda öfkeleniyor ya da üzülüyorsak, o geçmemiştir".

şu anda travmatize bir ruh halindesin.
babanla olan sorununu kendi içinde çözmen lazım.
bunun yolu, "tamam, affediyorum" ya da "görüşmem, olur biter" diye kestirip atmak değil.
gerçekten çözmen lazım.
yoksa bütün hayatına etki eder.
  • blatta hiberna  (22.06.17 22:55:31) 
Psikeart dergisinin affetmek temalı sayısını okumanı öneriyorum.
Bazen insanları affedemeyiz, affetmememiz ama bunu aşmamız gerekir. Çok kolay suçu başkalarına yıkmak. Babanın büyük ihtimalle hayatındaki bütün olumsuzluklar üzerinde etkisi vardır ama bunu bilmek neyi değiştiriyor? Hiçbir şeyi. Bir şekilde aşıp yoluna bakmalısın. Sana yapabileceği en büyük kötülük seni zayıf bir insan haline dönüştürmesi; buna izin verme. Onu aş ve ondan iyi ol. İletişimi minimize et ve onu kafanda bitir. Tüm bunları deneyip meseleyi aşamıyorsan profesyonel yardım almayı dene.

Ayrıca direk değil direkt.
  • fragile lady  (22.06.17 23:12:44) 
Belki profesyonel yardim alabilirsin. Blatta Hiberna'ya katiliyorum, ailemizi secemeyiz. Ancak su anda issiz oldugun icin de bu destegi alman zor olabilir.

Bir de gozlemledigim kadariyle erkek cocuklar ozellikle ergenlikten sonra babalariyla anlasamiyor. Bu konuda bence yalniz degilsin. Eminim cok daha basit nedenlerden dolayi babasindan siddet goren insanlar var. Seninle ilgili iyi olan sey ise bunu unutmamis olman. Cunku kucukken babasinin ona kotu davrandigini iddia eden bircok kisi kendi cocuguna da iyi baba olamiyor. Sonunda kendi babasina donusuyor.
  • Traveller  (22.06.17 23:25:41) 
böyle hissettiğin bi insanın yakınında olduğun sürece aşabileceğini sanmıyorum. önce bi sakinlik dinginlik lazım. uzaklaşmak lazım. durulduğunda belki aşar, affedersin vs. ama bi mesafe olarak uzaklaşmak, görüşmemek lazım. bağları koparmak için de finansal güvencen olması lazım. iş bulman önemli yani.


  • sttc  (23.06.17 00:35:03) 
29 yasinda adamsin calismiyorsun ve 2 yildir adamdan birseyler istiyorsun o da yapmiyor.neden yapsin abi.29 yasinda sorumluklarini almayi birilerinden birseyler istememeyide ogrenmis olmalisin.

Evet bazilarinin babalari otobusle para verebiliyor,torpil koyabiliyor,gemi alabiliypr ama bazilarinin iste.bazilarina sagli sollu iki tane topu kaliypr babasinin.

Lisede izin almadan denize gittin adamda nerede bu herif seside cikmadi oldu mu kaldi ki merak etti,gelince bakti ki o kendini kahrederken oglusu deniz banyosunu tamamlamis,tabi sinirin cikmasi lazim,seninle antreman yapti.birde telefondan honkurmus falan,birak abi bunlari.bana kalirsa kendi bahanelerini uretmissin.

Hicbirmizin psikolojisi iyi degil,ama olan durumu en iyi sekilde degerlendirmek zorundayiz.sende bahanelerin arkasina siginmayi birakip biryerlerden baslamak zorundasin.
  • duptıs  (23.06.17 00:42:00) 
+çocukken arkadaşlarımla denize kaçmıştım. annem iple dövmüştü beni.
+ağzımdan küfürlü bir laf çıktığında babam ağzımı karabiberle doldurmuştu mesela.

zorbalık mı şimdi bunlar anlamadım? yani sana nasıl zorbalıklar yapmış ki baban? daha açıklayıcı olursan biz de beraber nefret ederiz. ama daha çok @duptıs'in de dediği gibi şu an projelerine destek olmuyor diye ondan nefret ediyorsun gibi geldi bana.

aşmaya çalış. veya gerçekten nefret ediyorsan babanla iletişimi kes. bu kadar basit.
  • burya  (23.06.17 00:46:24) 
Cevaplari okumadim ama senin yazdiklarini okudum. Yasadigimiz her seyin sorumlusu biz kendimiziz. Anne, baba, arkadas, akraba degil. Yasadigin her seyin sorumlusu sensin. Ve meseleyi disarida ariyorsan bu sorumlulugu kabul etmemissin demektir. İpleri eline al, basinin caresine bak, kendi kararlarini ver ve hickimseden bisey bekleme. Profesyonel yardim alarak da bu sureci hizlandirabilirsin.


  • janis baby  (23.06.17 00:49:51) 
duygun neyse senin için gerçek odur, o yuzden bu konuya odaklanma, normal hayatına bak.


  • acetaminophen  (26.09.18 04:19:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.