[]

Kimi, kime şikayet etmem gerekiyor?

Merhabalar!

2017'nin Şubat ayının sonu itibariyle servise teslim ettiğim bir dizüstü bilgisayarım mevcuttu. Çeşitli sorunlar, parça alımı falan derken Haziran ayına kadar onarımı gerçekleşmedi. Zaten ciddi miktarda bir değişim gerekiyordu, hem gereken parça miktarının çokluğundan hem de ikame bir cihaz bulduğumdan süre zarfında çok da sıkıntı yaşamadım.

Fakat Haziran ayının ilk haftası onarım işi bitti, Yurtiçi Kargo ile bana gönderilmek üzere yola çıktı cihaz. İlk saçmalık burada başladı; ben İstanbul'da ikamet etmeme rağmen kargo Ankara'ya gitti. Hiç tanımadığım bir kişiye, benim ismimi not düşerek bilgisayarı teslim ettiler. Bir gün sizi biri arıyor ve size, "Bilgisayarınız elimde." diye haber veriyor; tüm bilgilerinizi teyit ederek. Ne hissedersiniz, düşünebiliyor musunuz?

Her neyse, bilgisayar servise geri çağrıldı bir hafta içerisinde ve bana gönderildi tekrar. Ancak servise sağlam gönderdiğim kısımları da kırık olarak döndü. Onarılmasını istediğim kısımlar onarılmış fakat göndermeden önce hiçbir çizik dahi olmayan hem kasada hem ekranda kallavi kırıklar mevcuttu.

Hepsini geçtim; yaklaşık 20 kez çağrı merkezindeki çalışanlara söyleyip not aldırdım, beni arayan teknik personele 5-6 kez özellikle söyledim, cihazı gönderirken hasarları not ettiğim kağıtta özellikle belirttim ancak istemememe rağmen cihaz bana formatlanmış olarak geri döndü. Format atılmasını istediğiniz zaman ayrıca belirtip ücretini ödüyorsunuz ancak tamamen keyfi bir karar alıp bütün bildirimleri hiçe sayarak tüm verilerimi yok etmişler.

Kargodan başlayarak servisi kimlere, nasıl şikayet etmeliyim? Bir önerisi olan var mıdır acaba?

 
bilgisayar firmasıyla iletişime geçip servisi şikayet ve zararınızın tazmini talep edilebilir. ama tabi ki hepsi için tüketici hakem heyetei.


  • re noreno  (22.06.17 15:49:14) 
bu arada servise gönderilen cihazlarda format atilabilir. bundan dolayi uyarilar yapilir, isteginiz olup olmamasi bunu degistirmiyor, bununla ilgili hatta bir mahkeme sonucu okumustum avusturyadan, ab icerisinde emsal karar.

burada sikinti su, servise verirken illa bir kagit verilmistir, sirketin websitesinde bilgilendirme etc vardir, dolayisi ile bir sonuc alamazsiniz. burada ciddi hatali bir davranista bulunmussunuz. sorumluluk sizde.

servisteki format olayi ise genelde söyledir, bunun nedeni bazi degistirilen parcalarin testinin temiz harddisk üzerinde test edilmesi gerektigidir. bu fiziksel, donanimsal ya da software olabilir. ama serviste her zaman cihazin sifirlanabilecegini bilmek gerek.
  • kurnaz  (22.06.17 20:54:32) 
@tel

bahsettigim gibi ne degisirse degissin format atilabiliyor, adam salliyorum pili cihazda test etmemiz gerekiyordu sorun pilde mi baska yerde mi seklinde, bunun icin pil tüketimini arttiracak bir program olmamasi gerektigi icin format atildi diyebilir, hakli.

onlarin teklifi pek önemli degil, servise verilen her cihaz formatlanabilir. hatta yanlis bilmiyorsam tmobile avusturya servise giden cihazlari format atilmis olarak istiyor kisilerin personal datalari yanlis ellere gecmesin diye´bana belirtilen gerekcelerden biri buydu.
  • kurnaz  (22.06.17 21:26:10 ~ 21:26:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.