[]

evlenirken yeni ev düzme

merak ediyorum, evlenirken sifirdan yeni ev düzmeyen insanlar var mi aranizda?
biz evlenmeden önce de ayni evde yasiyorduk, yatacak yatagimiz, oturcak koltugumuz, yemek yiyecek tabak canagimiz, halihazirda kullandigimiz ve calisir durumda olan beyaz esyalariniz vardi, yenisini alma geregi duymadik.

ama burda bakiyorum evlenen herkes dügün masrafina esya masrafini da ekliyor. evlenince, daha önce ayni evde yasanmadigi takdirde bile, yeni eve gecerken eski evden kullanilir durumdaki esyalardan almiyor musunuz cidden?
yoksa medeni durum degisti diye esyalarin hepsinin yeni mi olmasi gerekiyor?

 
insanların kendi düzenleri olmadığından mecbur yeni eşya kalmak zorunda kalıyorlar. medeni durumun değişmesiyle alakası yok durumun, yeni bir ev yeni bir yaşamla alakası var bence.

ben evlensem ailemle oturduğum evden ne getirebiliyorsam getiririm misal, masrafı olabildiğince kısarım. fakat koltuk yatak buzdolabı alınacak, el mecbur.
  • evde liyakat kalmamis  (22.06.17 13:41:05) 
ben varım. sadece artık atılacak kıvama gelmiş olan yatağı vs. yeniledik. onun dışında yok yemek odası takımı, yok çatal bıçak seti vs. hiçbir şeye bulaşmadık. zaten işlevini yerine getiren bir şeyi neden atayım ki, çok mantıksız gelmişti o zaman, hala da öyle geliyor. ben ailemle yaşladığım evde kullandığım çalışma odamı kitaplığımı falan bile komple taşımıştım, hala kullanıyorum. (:

ha ama ne oldu, artık 5 yıllık evliyiz ve zaten eski olan bazı eşyaların iyice perti çıktı. şimdi salonu yenileyeceğiz mesela bu sebepten, o kadar.

edit: ayrıca ek olarak belirtme gereği duydum, insanların çoğu mecburiyetten falan baştan başa ev düzmüyorlar, yok öyle bir şey. çoğunluk "evlilik kafası ve donuma kadar eşyalarım yeni olmalı histerisi" sebebiyle yapıyorlar. yoksa herkesin aile evinden getirebileceği eşyaları vardır. yerde ve bomboş bir odada yatmıyorlardı neticede.

hatta bir gün eve temizliğe gelen abla, aramızdaki samimiyete binaen bana neden eşyalarımı yenilemeden evlendiğimi sormuştu. onların durumunun çok kötü olmasına rağmen, kardeşi vs. evlendiğinde borç harçla tamamıyla yeni ev düzdüklerini anlatarak benim tavrımı şaşkınlıkla karşılamıştı.
  • treamorg  (22.06.17 13:42:05 ~ 13:47:37) 
Biz de sizinle aynı durumdaymışız. Zaten uzun süredir birlikte yaşıyoruz, evle ilgili hiçbir masrafımız olmuyor şu an evlilik sürecinde.

Çevremde de ayrı evlerde yaşayıp evlenince eşyalarını bir evde toplayan pek çok çift var, bence de mantıklısı bu. İhtiyaç olmadığı halde sırf yeni olsun diye para ve enerji harcamak saçma geliyor.
  • fotrsapka  (22.06.17 13:42:06) 
biz de aynı şekildeydik, birlikte yaşıyorduk. eşyaların çoğu ikimizin de ayrı yaşadığı evlerden gelmişti. çok az eşyayı yeniledik. bir kısmı artık eskimişti, bir kısmı da biraz eli yüzü düzgün şeyler olsun diye aldığımız eşyalar. %70 i eskidir.

ne gerek var kafasındayız biz biraz, zaten dünyanın masrafı oluyor. masraf olmayacak olsa bile o parayla gider bir yeri daha gezeriz.
  • kulakligin calismayan teki  (22.06.17 13:43:36) 
Eşimin evinden de kendi evimden de işe yarar her şeyi kullanmaya devam ettik.
Masraf yarı yarıya indi.

Yeni alacağımız şeylerde de masraftan kısmak zorunda kalmadık, hep beğendiğimizi, istediğimizi aldık bu sayede.
  • mhm  (22.06.17 13:52:43) 
yeni eşya almak biraz mecburiyetten. ben ailemle yaşıyorum 1 tane tek kişilik yatağım ve kardeşimle ortak kullandığım bir dolabım var. nişanlım da ailesiyle yaşıyor ve onun da kendine ait bir oda takımı var. nişanlımın odasında kullanılabilir durumda eşyalar var fakat o odayı annesi bozmak istemiyor, misafir gelir de kalır diye. benim de götürebileceğim bir kitaplığım var, almak istemiyorum kardeşime kalsın diye. türkiyede çoğu çift ailesiyle birlikte yaşıyor. bu durumda tabi ki her şeyin yenisi alınmak zorunda.


  • thequeenisded  (22.06.17 13:56:31) 
bunu yapanlar bana görgüsüzmüş gibi geliyor. eşyan yoksa tamam ama zaten var olan eşyalarını kullanmayıp deli gibi sağa sola para saçıyorsan buna anlayışla bakamıyorum malesef.


  • eindaclub  (22.06.17 13:58:08) 
sizin gibi zaten esyalarimiz vardi, hicbir sey almadan evlendik.

ayrica butun dugun masrafimizi kendimiz karsiladik. ailemizden para almadigimiz gibi sifir borcla evlendik. ben de treamorg'a ek olarak bu tur seylere anlam veremedigimi belirtmek isterim. borc harc icinde ev duzup, en buyuk dugunu yapmanin mantigini anlamiyorum, bunun icin ailelerden esek yuku ile para almanin mantigini da anlamiyorum. sonra aileler neden karisiyor diye sasiriyor insanlar.
  • kassiopeia  (22.06.17 13:59:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.