[]

Hamileyken Havuza Girmek?

Selam Hipokratlar,

Eşim 1 aylık hamile ve önümüzdeki hafta tatilimiz var. Kendisi denizden ziyade havuzda şıpırdatmayı seven biri. Pek gürültü sevmediğimiz için daha az insanın olduğu relax havuzda takılıyoruz genelde. havuza/denize girmesinde bir sakınca var mıdır acaba?


 
Vallahi abi kesin bi bilgim yok ama filmlerde vs sürekli böyle ağır ağır havuzda yüzüyor zengin hamile kadınlar çok net denk geldiğimi hatırlıyorum. Artistik atlayış denemeyecekse biraz hareketten zarar gelmez gibi sanki :d


  • fyodor fyodorovic  (22.06.17 12:45:26) 
İki arkadaşım da son haftalarına kadar düzenli olarak yüzdüler, ikisinin de tosunlar kucaklarında şimdi. Doktor değilim ama bu örneklerden yola çıkarak zararı yok faydası var demek istiyorum. Öte yandan pis havuz her zaman herkes için risk faktörü, düzenli temizlenen bir havuz olduğuna emin olun.


  • fotrsapka  (22.06.17 12:49:04) 
Ben hamileyken havuza girmedim, denize girdim. Her ne kadar çok temiz olsa da enfeksiyon, mantar vb.kapma riski her zaman havuzda daha fazla. Daha geçen hafta arkadaşım maaile tatil köyünde orta kulak enfeksiyonu oldular. Ama bu demek değildir ki eşiniz de hastalık kapacak ama ben risk almazdım.

Ege denizinde yüzmüştüm ben hamileyken bol bol. Sık sık da mayosunu bikinisini değiştirirse birşeycik olmaz.
  • old possum  (22.06.17 12:50:58 ~ 12:51:58) 
ben risk alıp havuza girmedim. denize girsin. hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu geçirirse kötü olur. ben geçirdim bebeğim doğunca onda da enfeksiyon çıktı 1 hafta yoğun bakımda geçti. deniz iyidir.


  • sta  (22.06.17 12:53:01) 
Riske girmeye değmez. Deniz hadi bir derece ama kesinlikle havuza girmesin bence.


  • iwasbornonamountainside  (22.06.17 13:07:08) 
İlk üç ay havuz tehlikeli diyorlar. temizliğinden çok emin olmak gerek :/


  • pokerface  (22.06.17 15:50:11) 
yuzmek gebelere cok iyidir ama ozel bir zorunluluk yoksa (spor yapmak zorundadir, baska alternatifi yoktur vb) temizliginden emin olmadığınız hicbir havuza girmesin eşiniz.

denizde yuzmesi daha ehven...
  • balik kraker  (22.06.17 16:24:59) 
sıfır bilgi ile fikrimi soyleyecek olsam girmesin derim. denize de girmesin.

1 haftalik gecici keyif icin cocugun sagligini tehlikeye atmaya degmez.
  • boyle buyurdum  (23.06.17 03:20:44) 
havuzda mikrop mantar vs olma riski var riske atmasın ama yüzme gebelikte çok faydalı.denize bol bol girmeli.


  • birdposing  (23.06.17 03:25:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.