[]

Port nedir?

Nedir kanalının tanıtımı gibi oldu.

Şimdi internet bağlatıcam da yeni tuttuğum eve. Evi tuttuğum bölgedeki başka bi arkadaşın evi için "port yok" dediler çocuk 1 yıldır internetsiz.

ben de eski kiracıyla konuştum. "burada var hatta henüz interneti iptal edemedim. istesen takıp bağlanırsın bile" dedi.

şimdi sorum şu; bu port denen nane o daireye özel olarak mı ayarlanıyor? Yani ben geç hareket edersem bölgedeki başka birine kaydırılacak bi şey mi?

biliyorum cehalet diz boyu ama zerre bilgim yok.

 
peki işte bu boştaki prizi o mahalledeki herkese mi verebiliyorlar yoksa sadece apartmandaki birisine mi?


  • akatreil  (21.06.17 21:39:04) 
Sizin yaşadığınız yerdeki altyapıya göre değişir apartmandaki mi yoksa mahalledekine göre mi değiştiği.
Binanızın içinde girdiğinizde küçük bir kutu var mı yukarıda beyaz. Var ise sizin binada saha dolabi denen cihaz vardır. Fakat port sorunu varsa binada değil bulunduğunuz sokakta saha dolabı vardır. Beraber komşu İle gidip devir için uğraşmanı tavsiye ederim yoksa port boşa düşünce sıradaki insanlardan birine verebilirler ve sen internetsiz kalabilirsin.

Port olmama olayı halen var özellikle hızlı büyüyen Kemerburgaz vs gibi yerlerde. Özetle var diyen kişi iptal edecekse onu ikna edip kendine o hattı devir ettir hızlıca çöz sorununu.
  • kullanıcı adını aktif edemeyen insan  (21.06.17 22:11:33) 
eski kiracı nakil yapacaktı kendi yeni adresine. onu ikna etmeye çalışayım artık.


  • akatreil  (21.06.17 22:25:16) 
@Trollziya yeni yerleşim yerlerinde dediğin gibi port sorunu olmuyor ancak İstanbulun eski ve kalabalık mahallelerinde port bulunamaması olayı halen oluyor.


  • nuevo  (21.06.17 22:39:54) 
Daireye özel değil. Bzm evde internet vardı önceden biz bağlanırken yine port sorununyaşadık.


  • fasulyek  (22.06.17 01:45:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.