[]

önüne geleni internette paylaşan ergenler

abi bakıyosun adam espri yapacam diye milletin fotosunu çekip koyyor. tacizci diye koyanları geçtim normal adam otururken çekmiş fotoyu şuna benziyor bilmemne diye etkileşim kasmak için koyyorlar. çoğu fenomen hesaplar olduklarından bi sürü kişi görüyor tabi izinsiz özeli paylaşılan kişi farkedene kadar. bu suç değil mi başına böyle bişey gelen napabilir o saatten sonra hesapla iletişime geçse büyük ihtimalle silmez silse bile diğer hesaplar çalıp aynı espriyi yapmışlardır. savcılığa gitse sallanmaz hem bir sürü iş. bu nedenle 18 yaş altına internet yasaklanmalı diye düşünüyorum. saçma sapan bi fotomuzu çekse ergenin biri bittik la.




 
evet ama sildiriyorsunuz, ben sildirdim mesela.

bunu gectim bu kafa ile de yasanmaz zaten. her an her sey olabilir sonucta.
  • kurnaz  (21.06.17 15:25:48) 
@kurnaz ne demek yaşanmaz yahu mesela adam öldürene ağır ceza var buna yaptırım yok. nasıl sildirdin engellediğin için burdan yazıyorum engelleldiğin birinin duyrusuna cevap yazmak da tuhaf gerçi naptın nasıl sildirdin.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (21.06.17 15:28:08) 
@qazed

kimin yazdigina bakmadim. ama ilk olarak sunu belirtmem gerekir ki sen beni engelledin 2 ay kadar önce. bana laf söyleyip özelde cevap verme sansi olmadan engelledin.

bende bunun üzerine seni engelledim.

kardesimin cekilmis bir arkadas arasi videosunu paylasmislard, elemanlar sakalasirken bizimki dalga gecilen olmustu, tüm büyük video servisleri bende tek tek mail attim kendilerine usturuplu bir dil ile.

%80 i sildi kalanlar silmeyiz dedi, onlara da bir avukat arkadasin önerisi ile baska mail attim, "kusura bakmayin stajyer yazmis önceki maili, zaten oda 10 dakka önce ayrildi, siliyoruz hemen" mealinde cevapladilar.
  • kurnaz  (21.06.17 15:37:10 ~ 15:38:33) 
Orada burada otobuste metroda insanlarin fotograflarini ne hakla cekip paylasiyorlar ben de anlamiyorum. Bunun bir de ikili konusmalari dalga amaçlı ifşa eden versiyonu var twitterda bolca.


  • aquarium  (21.06.17 15:39:37) 
@kurnaz benim demek istediğim cezası yok bu işin sildir tekrar yükler belki ergenin bunu yapanlara ceza aldıramaz mıyız. ki sen de baya uğraşmışsın saçma sapan bişey için


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (21.06.17 15:39:43) 
@qazed

öyle bir dünya yok iste. ben uyarimi yaptiktan sonra bunlar kontrol etmek zorunda. eger yüklenirse tekrar ben dava acip onlari sorumlu ya da kismi sorumlu durumda birakabiliyorum. bundan dolayi videolari tariyorlar.

sana göre sacma sapan ama bundan ayni zamanda korkan kiside sensin. o videoda dalga gecilen ve yorumlarda gömülen kardesim, o senin korktugun sacma sapan foto olayindan farki nedir bunun?
  • kurnaz  (21.06.17 15:42:06 ~ 15:42:59) 
@qazed

ek olarak az biraz hukuk bilgisine sahip olmasi gerek herkesin.

mesela video ya da foto y+klenen siteler farkli statülerde olabiliyorlar, kimisi sadece hosting sitesi, yani kontrolden gecmeden isteyen istedigini yükler bunlar kismi olarak suclular, kimisi adminli bunlar yüklenmeden duruma göre tam suclu olabiliyorlar.

hukukta kesinlikler olmuyor genelde ama base olarak böyle bir durum var.
  • kurnaz  (21.06.17 15:45:58) 
arkadaşlar yanlı olduğu konusunda hem fikiriz de herkes hosting falan anlamaz mail işiyle de uğraşmaz. böyle bi olay başına gelen sade vatandaşın ne yapması gerekiyor onu merak ettim. ve bunu yapan ne gibi bir durumla karşılaşır. yanına kar kalıyor sanırım.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (21.06.17 16:11:59) 
biraz öyle oluyor galiba. Jon Ronson'ın So You've Been Publicly Shamed diye bir kitabı var, bu konuda bayağı çok sayıda durum örneği vererek anlatıyor uluslararası platformda insanların başına ne geliyor, ne yapılıyor vs.


  • sopiro  (21.06.17 16:13:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.