[]

Kedi mama önerisi

Bir aylık jesse'me kedi maması için önerilerinizi rica ediyorum.
İlk sorum fiyat olarak uygun olan ama kaliteli olan bir mama var mı? Yoksa mecbur acana ya da proplan alacağım.
İkinci olarak mama içeriği ne olsa kedi için daha iyi olur?


 
Royal Canin kitten
3+3 olmak üzere 6 yavruyu, anne sütünden sonra bu mamayla büyüttük. Hepsi tosun oldu.
Ayrıca yavru biraz büyüyüp kendine gelene kadar ucuz mamaya kaçmamanı tavsiye ederim.

Minnoşları görmek istersen: instagram hesabımız @yin.yang_cats
  • sylow  (21.06.17 01:59:43) 
Fiyat uygun ama kaliteli diyince temizmama geldi benim aklıma. Fiyatı baya iyi her geçen gün zam gelse de. Yorumların çoğu da iyi. Satın almadan önce ücretsiz numune alabilirsiniz.


  • Fusha  (21.06.17 04:04:32) 
ben sanabelle kullanıyorum, veterinerimiz de bunu önerdi. çok adı duyulmuş bir marka değil ama biraz araştırırsanız hakkında çok şey okuyabilirsiniz, bence kalite anlamında tam bir f/p maması. içeriği de inanılmaz tatmin edici.

kedi mamalarında içinde gerçekten et var mı yok mu bakmak lazım. ucuz mamalar et tozu ya da et unu gibi şeyler kullanıyorlar, tahıl çok önerilen bir içerik değil, mısır gibi gdo'lu olma ihtimali yüksek besinler olmaması iyi olur, opsiyonel içerikler var mamayı daha iyi yapan mesela pancar, midye vs gibi, taurin özellikle yavru kediler için elzem diyorlar.

bir de ben içerik bilgisinde yüzde vermeyen markalardan hep uzak durdum. içinde ne kadar et ne kadar başka şeyler var bilmek istiyorum ama bazı markalar bunu belirtmiyor.
  • ofelia  (21.06.17 09:21:55) 
Bizim bebe temizmama'nın mamalarını beğeniyor. Daha kullananlardan da kötü diyen duymadım. Mama içeriği olarak zaten yavru kedi mamalarını tercih edeceksiniz, bununla birlikte başlarda katı mamaya alışabilmesi için biraz ıslatıp, aşama aşama tam kuru mamaya geçmeniz daha iyi olacaktır.


  • cursor  (21.06.17 09:44:07) 
acana ve proplan çok farklı mamalar.
acana ve orijen kaliteli ve karbonhidrat içermeyen 5 yıldızlı mamalar; havanlar bu mamaları diğerlerine göre biraz daha az yiyorlar yani daha az miktarıyla doyarlar genelde. Maddi anlamda hesabını ona göre yapmakta fayda var; %20 civarında fark ediyor benim kedimde.
proplan epey yağlı, karbonhidratlı, 3 yıldızlı mamalardan, yağlı olduğu için severek yiyorlar. Benimkine de bebekken proplan vermiştim ama şimdi acana veriyorum, tavsiye ederim; neticede karbonhidratı sindiremiyorlar.
  • tiny penny  (21.06.17 11:55:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.