[]

cv'sine bilkent parantez içinde burslu yazan başlığı

nedir bunun hakkındaki görüşünüz herkes savunmuş cidden dikkat edilmesi gereken bişey mi. benim görüşüm şu

eksisozluk.com


cv nasıl yazılır emin değilim zaten nedir bunun püf noktası inernette cv hazırlama programları varmış birini deneyeyim dedim da baya kasıntı çıktı. sizce nasıl bir yol izlenmeli bu konuda cv'nin afilli olması bence önemli olmamalı veya bu kadar detay içermesi. yani burslu burssuza kadar cvde yazacaksak roman olur o. aranızda işveren veya cv inceleyen var mı cidden böyle saçma sapan şeyler belirleyici oluyor mu be numara yazmayı bile gereksiz görüyorum.

 
ben olsam (burslu) yazmazdım, çünkü burssuz okusaydım cv ile bir yere başvurmak zorunda kalmazdım.

edit: numara ve mail yazmak olmazsa olmazı cv nin, nasıl geri dönüş yapacak adamlar yoksa?

ben aşırı süslü olmasın isterim fakat çok da boş olmamalı cv. katıldığın seminerler, bildiğin programlar ve yabancı diller vs olmalı. tabi gerçekten biliyorsan, klasik (konuşma orta, yazma iyi, okuma iyi) olmamalı.
  • Fusha  (20.06.17 18:28:51 ~ 20:32:36) 
Gerek sınav derecesiyle gerek üniversiteye girdikten sonra alınan başarı bursu önemlidir, öğrenciliğiniz hakkında karşı tarafa bilgi verir. Burs bilgisi detay değil paylaşılması gereken bir unsurdur. Burs miktarı veya yüzdesi de yazılır.


  • fotrsapka  (20.06.17 18:32:36) 
Doğru beyanda bulunmak adına olması gereken bu. ÖSYM'nin tercih kılavuzunda burslu ve ücretli diye bir ayrım var. Aynı şekilde örgün öğretim ve ikinci öğretim diye bir ayrım da var. Hatta mühendislik fakültesi ve teknoloji fakültesi diye bir ayrım da var. Merkezi yerleştirme ile hangi bölüm kazanıldıysa o bölümün tam adını yazmak en doğrusu.


  • dissendium  (20.06.17 18:32:46 ~ 18:34:09) 
gayet doğal. orda yazmasa da aldığı burs ve ödüller kısmında yazar.. Yani zaten yazılması lazım.


  • qazaqwsx  (20.06.17 18:35:37) 
başarı bursu önemli bir burstur.
ben bilkentte burslu okudum ve bundan gurur duyarım. savunulması gereken bir durum değil. gayet normal bir durum.

kariyerimde ne kadar faydası olur bilemem ama bu benim kazandığım birşey, neden paylaşmayayım?
  • interview with the vampire  (20.06.17 18:36:36) 
Cahil cahil konuşmaya gerek yok, yok burs sabit değilmiş de vs. Burslu yazmak demek yüzde yüz burslu olmak anlamına geliyor.

Seneliği 40 bin küsür lira olan bilkent gibi bir okulda burslu okumak başarıdır ben olsam ben de yazarım ama
  • tavish11  (20.06.17 18:43:59) 
bilkent gibi üst segment bir okulda burslu okumadım ama ben de burslu okudum. cv'me baktım da burslu yazmamışım. acaba bu sebepten ötürü mü iş bulamıyorum ben yoksa? dur bir de değiştirip koyayım.

ben işveren olsam, bakmam burslu burssuz olayına. adam, mzun olduysa o işin ehli olabilecek bir insandır.


adamlar bilkent bilgisayar mezunu, burslu olanı c bilmiyor gitmiş c+'yi c+ öğrenmiş burssuz olanı c biliyor. sen ilanı açmışın c bilen birisi. kimi alacaksın? sırf burslu diye bursluyu mu alacaksın?
  • blue eyes white dragon  (20.06.17 19:10:31) 
benim burslu ve burssuz okuyan adama bakışım değişir işe alırken.Yazılmalı.

Burslu okuyanların bir yere başvurmak zorunda kalmadığını sananlara hayatta başarılar
  • turkuaz  (20.06.17 19:25:58) 
Özel üniversitenin sıkıntısı işte.. bilkentte olsa değişmiyor. Diplomayi satın mı aldın yoksa okulu kazandın mı mesele bu


  • empedokles  (20.06.17 20:01:19) 
Tercih kılavuzunda okuduğum bölüm psikoloji (ingilizce) (%100 burslu) yazıyor.
Cvme de aynı şekilde yazdım.
%50 bursu olan arkadaşlar da belirttiler bunu cvlerinde.
Bence de belirtilmesi gerekiyor. 200binle giren adamla 13binde giren ben bir olmamalıyız.
  • bir nick var benden iceri  (20.06.17 20:29:39) 
Ben %100 ÖSS başarı burslu Yeditepe Endüstri Müh. mezunuyum, CV'me ben de yazıyorum. 50'nin üzerinde görüşme yapmışımdır şu yaşıma kadar. Neden böyle yazdığıma dair negatif bir geri dönüş hiç almadım, pozitif bildirimler aldım diyebilirim. Çoğu arkadaşım burslu olduğumu bilmez, söylemem. Ama konu iş ise çatır çatır söylerim, söyleyin, acımayın.


  • megrim  (20.06.17 21:08:26) 
özelde okusam burssuz olsam yazmazdım burslu olsam yazardım. devletten mezunum çok şükür bu tarz olaylara hiç girmedim


  • condom kurşunu  (20.06.17 21:26:49) 
sen uluslararası ilişkiler okumuşsun. bak bizim zamanımızda bilkent burslu uluslar türkiye 500.sünü belki 300.sünü falan almıştı sıralamalar bu civardaydı, paralısı 250 bin falandı.şimdi de benzerdir sıralama. şimdi üniversite sınavında ilk 500e girenle 250 bininci bir mi değil.

işveren olarak tabii ki ikisini bir görmem. ve adam yazacak tabii baba parası ve düşük puan kombosu yapmış adamdan ayrılmak için. üniversite hayatında belki 250 bininci adam diğerini ortalamada geçebilir, daha başarılı olabilir o ayrı bir durum. paralı okurken yüzde 50 başarı bursu kazanmış insanlar bile burslu okudum diyip yazarken türkiye 500.cüsü adam niye yazmasın?

europass formatında yap cvyi, adres, tel ve mail de yaz
  • limoncello  (20.06.17 21:33:12) 
devlet okulunda okudum ama ben burslu okusaydım kesin cv'ime yazardım. başlığı açan arkadaş "biraz daha fazla puan almış olabilirsin" diye boş bir cümle kurmuş da o aradaki fark bir kaç puan değil. bilkent, koç gibi okulların %100 burslusu için çok iyi derece yapman lazım.


  • hononu  (20.06.17 21:53:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.