[]

Fatura kesmek ve tahsili hk

selam arkadaşlar.
bi sayfanın sosyal medya yönetimi için 1500tl + kdv ile anlaşmıştık freelancer olarak.
sözleşme yapmadık, ancak mail üstünden vs. anlaşmalar gözüküyor.

1 haziranda, mayıs ayına ait faturayı kesip gönderdik. ancak 20 gün olmasına rağmen hala ödeme yapmadılar ve muhasebe bölümü de hiçbir şekilde maillerimize cevap vermiyorlar.

benim yasal olarak bu ücreti tahsil edecek sürem nedir?
fatura kesildikten X gün sonra tahsil edilmesi gerek gibi bir şey var mıdır?

yoksa hiçbir sözleşme yapmadığımız için, bu iş hakkında yapabileceğim bir şey yok mudur?

 
faturaya itiraz etmedikleri sürece size borçlu görüneceklerdir diye biliyorum. sözleşme şart değil. kestiğiniz fatura hak sahibi olduğunuzun kanıtıdır. açık kesmiş olmanız lazım ama.

20 gün çok da uzun süre değil.
  • bellbane  (20.06.17 18:14:57 ~ 18:16:11) 
önce bir arayıp görüşün belki görmemişlerdir.


  • idexo  (20.06.17 18:15:49) 
ha söylememişim; 20 gündür "faturayı aldınız mı" diye mail atıyorum,
"ödemeyi ne zaman yapabilirsiniz acaba" diye soruyorum.

koca inşaat firması ya, 1770tl para ödeyecekler insanı süründürüyorlar. bi kartın borcu için ayırmıştım bu parayı bi de. gidip diğer gelirlerimi başka yerlere yönlendirdim. terbiyesiz köpekler
  • tchuck  (20.06.17 18:30:20) 
hocam
genelde firmalar fatura sonrası 30 gun yaparlar
ama gidip görüşün
  • kingcyrax  (20.06.17 18:48:30) 
vade süresi olup olmadığını sormuş muydunuz? bazı firmalarda 30 gündür, bizde değişiyor mesela 30/45/75 gün diye.


  • interview with the vampire  (20.06.17 18:50:53) 
fatura hizmet konusunun, tarihinin, içeriğinin bilgilerini gösteren belgedir. bu haliyle ödeme yapıldığına dair kanıt değildir. tabi üzerine "bedeli tahsil edilmiştir" yazmadıysanız. ödeme için ayrıca makbuz kesilir. illa ortada sözleşme olmasına gerek yok. ödeme için 30 gün var.


  • cemiyetin ünlü siması  (20.06.17 19:01:37) 
Supheli alacaga kadar yolu var. 20 gun kisa bi zaman bayramdan sonra arayin bence tekrar.


  • condom kurşunu  (20.06.17 20:32:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.