[]

ilk kez ev boyayacağım

rulo fırçam var, ufak fırçam var geniş çaplı bir boyama olacak ne tür boya kullanayım hem ucuz olsun hem de aşırı dandik olmasın. seyreltmeyi falan ben mi yapayım yoksa aldığım yerde mi yaptırayım? koçtaş'a falan mı gideyim almak için yoksa nalbura mı fiyatlar nasıl?

baya cahilim bu konuda her bilgiye açığım.


 
www.google.com.tr

bu alet olmadan boyama yapmayın
  • cirkinkizyokturazvotkavardir  (20.06.17 16:47:38) 
koçtaşta boya satılan bölümdeki görevliler oldukça bilgili oluyor. onlardan her türlü desteği alabilirsin. boya türü, rengi vs. çok da pahalı olmuyor koçtaş'ta bildiğim kadarıyla.


  • himmet dayi  (20.06.17 16:52:58) 
boya fiyatları markaya göre değişir.

git bir nalbura bütçene göre duvar boyası iste, boyayacağın yer kaç metrekare onu söyle, aldığın boyaya ne kadar su katacağını sor (boyanın miktarına göre değişir), bir de @cirkinkizyokturazvotkavardir'ın dediği aleti al.

kolay gelsin.
  • keçeli kalem  (20.06.17 16:58:45 ~ 16:59:48) 
kanka cirkinkizin dedigi urunden al hakikaten cok kullanisli, koseleri dipleri ufak firca ile yap, kapi kirislerine falan bant cek, yerlere ortuleri koy, gazeteleri ser, eski kiyafetlerini giy, yok ya sicramaz diye bir sey yok yuzde 100 sicriyo. tinerle karismis olarak gelen boyalardan al, tiner miner su mu karistirmakla ugrasma.


  • baldur2  (20.06.17 17:05:56) 
geçen gün kendi evimi tamamen boyadım. koçtaş'tan fabel marka boya aldım (filli boyanın koçtaş gibi mağazalar için yapılmış boyasıymış) 14lt'si 130 tl civarıydı. paletli rulo takımı aldım 12tl bir de boyayı süzmek için yeşil file gibi bir plastik vardı 5-6tl'lik onu da aldım. 3-4tl ye küçük rulo fırça 7-8tl'ye de hafif geniş kestirme fırça aldım. en çok giden şey ise kağıt bant. 4-5 rulo gitti. ama her tarafı çok iyi şekilde kamufule ettim. tabi bir de plastik poşet gibi olan şey var yere seriyosun da adını unuttum yeri kaplamak için. ondan alın bol bol 4-5 lira paketi.

%10-%15 arası su ile boyayı inceltiyosunuz. iyice karıştırmalısınız ama.

ruloyu sürüyosunuz falan standart şeyler bunlar ama size verebileceğim en iyi tavsiye, hani rulo ile duvarı boyadınız ya kalan üst kısımları o duvar bittikten sonra hemen küçük rulo ile boyayın ki alt taraf kurumadan üst tarafla bütünlük sağlasın ve boya katmanı oluşmasın.

gazete kağıdı kullanmayın yerde boya dökülünce kağıt yumuşuyor yine yere geçiyor.

başka bir şey gelmiyor aklıma ama bişey olursa sorun.
  • c1b2k3  (20.06.17 19:05:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.