[]

çok mutsuzum (LYS)

2 gün oluyor sorular açıklanalı, cevaplarımı hatırladığım kadarıyla kontrol ettim, hedeflediğim yeri (anadolu üniv. - pdr) kazanıp kazanmadığımı anlamam için tercih sonucunu beklememe gerek kalmayacak kadar net kötü.

yaş 22 oldu, bu sefer son diyip son bir şans verdim kendime ama yine tam olarak istediğim yerde olamayacağım ve daha kötüsü artık tekrar hazırlanma lüksüm kalmadı. hem ben yıldım hem de ailemi "bu sefer olacak" diye üniversitemden ayrılmaya ikna etmiştim. artık kendime güvenim kalmadı, başkalarının bana nasıl kalsın.

neyse, bu duyuruyu açmayı düşünüyordum pazar'dan beri ama kafamı toplamayı bekledim. şimdi ben ne yapmalıyım?

bölüm ve okuduğum şehir benim için çok önemli. işin teorisini sevmediğim için okuduğum bölümü (lojistik) bıraktım. pdr derslerini ve işimi sevebileceğimi düşünüyordum. hayalim zaten rehber öğretmenliği. bilim ve -kısmen- felsefe içerikli bir bölüm olduğundan derslerini de sevebileceğim için heyecanlıydım. eskişehir'i de hem kültürü hem de öğrenciye uygunluğu sebebiyle istiyordum. 4 senelik öğrenim hayatım boyunca tek başıma bir ev tutup kimse rahatsız etmeden günümü istediğim gibi geçirmek, aynı zamanda kendimi geliştirmeyi düşünüyordum. (yalnız olmayınca bunların çoğunu yapamıyorum, dikkatim çok çabuk dağılıyor) bu yüzden eskişehir hem ucuzluğu hem de kültürüyle tam hayalimdeki şehir. ama olmayacak.

bunları yazmamın sebebi tavsiye beklemek esasında. istediğim şekilde olmasa da buna en yakın hayatı yaşamak istiyorum. yalnız şu an kafam çorba olmuş durumda :) ben beklediğim netleri yazıp köşeye çekileyim daha fazla uzatmadan:

mat+geo 37-39 arası
edebiyat 35
coğrafya 11,75
ygs 90 bin

okul puanım da çok (hatta en) düşük geliyor. 32

 
yahu dert ettiğin şeye bak, eskişehir'de değil de başka bir ilde okursun. yakın bir arkadaşım pamukkale üniversitesi mezunu. kendini pdr konusunda öyle bir geliştirmiş ki kpss falan uğraşmadan özel okullara girdi. Şimdi işinden gayet memnun, gayet severek yaptığı bir işi var.

sana önerim kendi koyduğun çıtalara takılma; hedefini biliyorsan ona doğru yürümenin yollarını bul.
  • babilbaligi  (20.06.17 14:58:21) 
büyük şehirlerin birinde %50 %25 burslu pdr okuma şansın varsa deneyebilirsin.


  • steve rogers  (20.06.17 15:02:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.