[]

Yds mi, Üds mi yoksa Kpds mi?

Yükseklisans başvurusu için bu sınavlardan hangisine girmek daha mantıklı? Sizce hangisi daha kolay?




 
Üds kpds kalktı. Yds ve yökdil var artık. Yökdil geçerliyse ona gir. Yakın dönemde yoktur gerçi. Yds de olur.


  • glamdr1ng  (20.06.17 14:39:42) 
Kesinlikle yökdile gir. İingilizcem iyi dersen yds de olur.


  • iddaaci  (20.06.17 14:54:20) 
yamuluyorsam düzeltin lütfen ama yabancı dil belgesi şartı yüksek lisans başvurularında bu yıl itibariyle kalktı diye biliyorum.

bu arada üds ve kpds kalktı zaten.
  • i m cool with that  (20.06.17 15:00:29 ~ 15:00:41) 
@i m cool with that bu haberi doğrulayabilir misin? ben kısa bi araştırma yaptım ama yl'de yabancı dil şartının kaldırıldığına dair bir şeye rastlamadım.


  • asuturias  (20.06.17 15:37:56) 
yds ya da yökdil.


  • blue eyes white dragon  (20.06.17 15:49:47) 
Uds kpds kalkti. Yds ve yokdil var. Yokdil basvurusu da bitti temmuz sinavi icin. E-yds var her ay yapilan yds ile birebir ayni tek farki osym'de bilg basinda ve pahali.
Sozde kalkti dil puani her okul her bolum kendi istedigi puani istiyor catir catir. Istemeyen de vardir o ayri. Hedeflediginiz universitelerin sayfalarini inceleyin.

  • cilekli pasta  (20.06.17 16:43:54) 
@asuturias haberi linkle doğrulayamam, dün üniversiteye gittim enstitü ile konuştum. Öğrenci işlerinden söylediler, bu seneki güz başvurularında yds istenmeyecek diye. Belki sadece o üniversiteye has bir şeydir, belki de geneldir, bilemeyeceğim.


  • i m cool with that  (20.06.17 16:48:42) 
@i m cool with that hangi üniversite olduğunu öğrenebilir miyim?


  • asuturias  (20.06.17 16:52:19) 
@asuturias anadolu üniversitesi


  • i m cool with that  (20.06.17 16:53:06) 
yds ve yökdil var şu an. yökdil daha kolay gibi ve okuduğun alana göre sosyal bilimler-fen bilimleri-sağlık bilimleri gibi 3 alana ayrılıyor. bu anlamda daha avantajlı gibi.
sınavı 9 temmuz'da en yakın ama başvuru süresi geçti.

bir de e yds var ankara'da bilgisayar başında. yds yılda 2 defa, ama e-yds çok sık oluyor. ankara'da, bilgisayar başında ve sınav ücreti daha pahalı.

üds ve kpds kalktı yok
  • limoncello  (20.06.17 18:07:52 ~ 18:08:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.