[]

mahkemeye gittim hakim gelmemiş

bugün duruşmam vardı. ilk defa gittiğim için pek bir şey bilmiyorum. hakim gelmedi dediler ve bi kağıda kendi mazaretimden dolayı ertelenmesini istiyorum gibi bir şey yazdırdılar. sonra tarama bölümü var oraya gittim teslim ettim. teslim ederken de sordum. bir şey olmaz dedi.

çok saçma değil mi? hakim neden gelmiyor? hakim gelmiyorsa problem neden bizdeymiş gibi gösteriliyor? ben gittim oysaki.


 
Evet öyle bir durum var. Bana da saçma geliyor fakat usul böyle korkacak bir şey yok


  • filipis  (20.06.17 13:30:48) 
mazeret nedeniyle ertelenmesini istemenin hukuki olarak bir sonucu olur mu bilmiyorum da, bu aralar ortalık karışık olduğu için son bir yıldır sürekli hakim değişmesi ya da gelmemesi gibi durumlar yaşanıyor.

bizim de sadece karar bekleyen bir davamız var, her seferinde hakim değiştiği ve adamlar dosyayı bilmedikleri için karar verilemiyor.

celse araları da çok uzadı aynı sorundan dolayı.
  • blatta hiberna  (20.06.17 13:32:31) 
sakin olun, çok sık karşılaşılan bir durum, telaşe edilecek bir husus yok. hakimler de insan, mazeret izni, yıllık izin, seminer vs. gibi çeşitli sebeplerle hakim izinli olabiliyor ya da görev yeri vs değiştiği için mahkemede hakim olmayabiliyor.

hakim izinli olunca duruşmaya başka mahkeme bakıyor, başka mahkeme de sadece yeni duruşma günü veriyor. o yüzden mazeret verilmesinde sakınca yok. tabi biz mazeretimizden dolayı ertelenmesini istiyoruz yazmıyoruz, size tam olarak ne yazdırdılar bilmiyorum ama hakim değişikliği nedeniyle duruşma saati yeri değişmiş olup başkaca işler sebebiyle duruşmaya katılamayacağımızı bildirir demek yeterli oluyor.

sıkıntı yapmayınız.
  • antonin artaud  (20.06.17 13:45:46 ~ 13:46:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.