[]

Bir yaşam olarak İstanbul mu Bodrum mu ?

Sürekli duymuşsunuzdur son günlerde İstanbul'dan kaçan eden. Yaşım daha 27 ama aile arasında bu konu konuşuluyor, iş, ortam müsait.

Siz olsanız ne yapardınız ? 6 ay iyi hoşta, kışın ne yapılır ne edilir ? istanbul da doğduk büyüdük sonuçta. Bodrum fikri şu an için sanki erken geliyor, kimi de kaç buralardan diyor.


 
kesinlikle bodrum işini orada sürdürebileceksen.


  • cokponcik  (20.06.17 12:34:14) 
Yazlık yerler sadece yazın güzel. Özellikle genç yaşlarda küçük yazlık yerlerde ömür geçmiyor emin olun.


  • aquarium  (20.06.17 12:42:49) 
kışın sıkılma durumu biraz da sizin yapınıza bağlı. ben de aynı şekilde istanbul'dan taşındım. kışın kimsenin olmadığı yazlık bi beldedeyim. insansız yaşamak bana huzur verdiği için hiç dert etmiyorum. hatta istanbul'a arada gittiğimde insanların ne kadar gerginleştiğini görüyorum. gereksiz bağırıyorlar üzülüyorum, nahifleştim burda :D huzur için ileriki yaşları beklemeyin bence; temiz hava, sessizlik yaşam kalitesini çok değiştiriyor.


  • pide  (20.06.17 12:45:19) 
Hayat tarzin nasil bilmiyorum ancak bodrumun beldesi yalikavakta bile starbucks ve iki macro center, 4 migros, 3 sok, 1 kipa var.
Cinemaximum sinemalari var, decathron var, metro grossmarket var, butun arabalarin yetkili servisleri var.

Bodrum dedigin bence en azindan magazacilik anlaminda cogu sehirden buyuk bir yer.

Ha bir bodrumlu olarak istanbullularin buraya yerlesmesinden pek hosnut degilim, sen oyle degilsindir, ama genelde buranin agzina siciyor istanbullular.
  • denizgonen  (20.06.17 12:46:15) 
Ben olsam Bodrum'a taşınırdım ama İstanbul'u yaşamak için sevmeyenlerdenim sen orda doğup büyümüşsün sıkılabilirsin.


  • pastörizesüt  (20.06.17 12:50:18) 
denizgonen +1


  • brussss  (20.06.17 12:50:58) 
@pide kesinlikle. İşe giderken veya teslim etmeye, görüşmee giderken trafikte kalıp kornalwrın arasına sıkıltığım her dilim bana bunu düşündürtüyor. Diyorum şimdi sahilde olup deniz sesini dinlemek var. Baba oraya yerleşti kurulu bir düzen var orda, arsa marsa ile uğraşıyor bir de, gelin ömrünüz uzasın diyor.


  • czn  (20.06.17 12:59:38) 
@denizgonen valla şöyle:) iş, ev, spor. Pazar günü kısa bü yürüyüş tur. En fazlası çok fazla çevre olmayan arkadaşlar ile gezmek. Eve gelip ps falan vakit geçiren biriyim diye ilirim. Yazın işte bodrum yapıp geliyoruz bir de.haklısın, kafayı sıyıran oraya yerleşiyor, ben deorda takıntılı tip çok maalesef. Ben de sıyrmadan kaçıyım mi diye düşünenlerrenm :)


  • czn  (20.06.17 13:02:08) 
@pastorizesüt işte en buyuk sorun, çoğu marka vs orfa var ama burda kalabalıkta buyuduk yetiştik sonuçta, acaba boşlar mıyım diye kafama takılıyor sadece, ekstra bi halt yok aslında istanbul da.


  • czn  (20.06.17 13:03:31) 
bodrum'a kisin cok gittim, @denizgonen'e katiliyorum, bodrum cogu sehirden buyuk bir yer.

istanbul'da yasamama imkanin varsa ve istanbul'da yasamamak is anlaminda senden cok buyuk bir sey goturmeyecekse neden olmasin? ayrica isin boyle yer degistirmeye musaitse iki uc yil dene sonra tekrar bakarsin. belki izmir'i dusunursun ilerde vs. bir kere bodrum'a tasindin diye orada emekli olmak zorunda degilsin, 27 bunu dusunmek icin cok erken bir yas.
bir de bodrumun en sakin aylari kasim, aralik, ocak, subat bence. marttan sonra falan yavas yavas dolmaya basliyor yine ve o aylarda bile haftasonu ucaklari gayet dolu oluyor yani haftasonlari genelde canlaniyor.
  • kassiopeia  (20.06.17 13:10:04) 
Bu kisiye gore ciddi sekilde degisir, sana soylencek seyler asiri oznel olacak. Mavi araba mi alayim kirmizi mi diye sormak gibi.

Ben sahsen, Bodrum iyi guzel de asla yasayamam orada. Oraya birkac gunluk gezmeye tatile giderim ama oyle yerde yasamam bunalima girerim. 60 yasindan sonra bekli yasarim bilmiyorum ama simdi asla. Tr'de yasayacaksam IStanbul'dan baska yerde yasamam. Nedenlerini saymaya kalkarsam bir kamyon yazmak zorunda kalirim simdi.
En basititinden ben fazla sakinligi sevmem, insan olsun isterim yasadigim yerde. Her sey bundan ibaret degil tabii ki.

Senin yasam tarzin ne, hayattan beklentin ne bilmiyorum simdi. Her sey Istanbul'da oldugu icin ben kalkip da yazlik bolgeye yerlesmezdim. Yerlesirsem de bunalima girer terapi gormeye falan baslardim muhtemelen. Belki sen sakinligi seversin, sana kalkip da sakin Bodrum'a yerlesme diyemem o zaman.

Bir de bu arada Bodrum pahali bir yer, gunluk hayat, market alisverisi vs. pahali Bodrum merkezde. Kisin da zombieland gibi bir yer.

Not: Senin gibi Istanbul'da dogup buyudum. Tedirginliginden ve sorularindan anlasilana gore sen de Bodrum'da yapamazsin gibi gozukuyor.
  • stavro  (20.06.17 14:35:06 ~ 14:36:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.