[]

hukuk okuyan arkadaşların yorumuna ihtiyaç var

Selam arkadaşlar ben bir kurumda (üniversite) memur olarak görev yapıyorum. Şimdi 657 yi bilenler bilir bilmeyenler için üniversite mezunu ve en az 8 yıl memur olarak görev olarak görev yaparsanız kurum sizi amir takdirinde olarak 3.dereceye atamanızı yapıyor yani maaşınızda 200- 300 tl kadar iyileşme yapılıyor ve yeşil pasaport alabiliyorsunuz.

Şimdi ben bu kadro için başvuru yaptım ve reddedildi siz şu derecedesiniz sonra tekrar bu kadroyu daha önce alan aynı durumumda olup alan kişilerin olduğunu yazdım. 2 ay geçti hala cevap yok. biliyorsunuz ki anayasada herkese eşit davranılması gerekmekte diyor ve amirler her memura eşit davranmak zorundalar. ama gördüğünüz gibi burada bir adam kayırma söz konusu burası türkiye olduğu için. mahkemeye verirsem adalet olmayan bu ülkede mahkemeyi kazanabilir miyim? hukukçu, avukat, hakim, savcı tüm arkadaşları cevap vermeye davet ediyorum.


 
teorik olarak dava açsan kazanman lazım, tabi red takdirini hangi gerekçeyle yapmış onu da görmek lazım.

ancak pratikte akp li değilseniz, adaletin işlemesi zordur. ayrımcılıkmış, hukukmuş, adaletmiş pek takmadıkları için davanızın reddedilme ihtimali de var. sad but true :(
  • finsidigi  (20.06.17 12:08:15) 
hangi gerekçe diye bir şey yok verdikleri cevap şu 6/2 de olduğunuz için uygun görülmedi fakat benle beraber başvuran kapalı kız da 6/2 idi aynı gün atandık ama o aldı. akp li değilim türkiyeliyim.


  • sifirdokuzucuolanvarmi  (20.06.17 12:20:38) 
güncelll


  • sifirdokuzucuolanvarmi  (20.06.17 12:29:14) 
hakim, savcı arkadaşların kendine hayrı yok. mevzuatı oku haklı olduğunu düşünüyorsan mahkemeye git. kararlı olmadan olmaz bu işler. mahkemeye gideceğini de ilgilere ilet.


  • danton  (20.06.17 12:33:38) 
Davayı kurumun red gerekçesine karşı açacaksın. Dolayısıyla seni tam olarak hangi argümanla reddettikleri önem taşıyor. Yukarıdaki gibi "Hangi gerekce oldugunun ne onemi var" deyip gecemezsin. Ayrica sadece "Anayasada herkes eşit :(" diyip dava açarsan kazanamazsin, davanı kurumun mevzuatina dayanan sağlam bir temele oturtman gerekiyor. Dediğin gibi sadece "x olduğunuz için uygun görülmedi" dendiyse ve aynı gün ayni mevkiye seninle tamamen eşit mevkide "x olan biri" atandiysa dava açma hakkin var. Atanan kisinin senden daha kidemli olmasi vs gibi anlatmadigin, ofkeyle atladigin detaylar varsa onlari da anlat. Ama buraya anlatma git bi avukata anlat. Burada herkes bilirkisi, hukuki sorularda surekli yalan yanlis bilgi veriliyor. Kolay gelsin.


  • duru arsnova  (20.06.17 12:46:28) 
sizinle aynı gün atanan şahıs daha önce de memur muymuş?


  • Fusha  (20.06.17 12:47:58) 
arkadaşlar benimle aynı gün atanan kişi cinsiyeti hariç tüm haklarda aynı, aynı gün başladık aynı kıdem aynı sicil aynı derece ha bir de rektör yardımcısının tanıdığıymış


  • sifirdokuzucuolanvarmi  (20.06.17 14:25:56) 
amir takdirine bağlı olarak ifadesi amirin takdir kullanma yetkisini ifade eder. burada belirleyici olan, amirin çalışanlar üzerinde kullanacağı takdir unsurudur.

sen mahkemeye verirsin, amirin gelir "o atanan kişinin performansının daha yüksek olduğunu değerlendiriyorum" der, geçer gider. sen de mahkeme yollarında süründüğün ile kalırsın.

amirin/kurumun eşit davranması ile amirin takdir kullanması birbirine engel teşkil etmez. nesnel koşut olmayan konularda mahkemeden olumlu bir karar alabileceğini sanmıyorum.
  • babilbaligi  (20.06.17 14:44:08) 
@babilbaligi ama bir detayı kaçırıyorsun yazı da idare takdir yetkisinden ya da direkt uygun görülmemiştir diye bir şeyden bahsetmiyor. sizin atanmama gerekçeniz 6/2 de olmanızdan dolayı diyor. atadığı kişi de 6/2 de burda bir usülsüzlük varç


  • sifirdokuzucuolanvarmi  (20.06.17 14:56:17) 
@sifirdokuzucuolanvarmi: aç davanı dene bakalım ne olacak...


  • babilbaligi  (20.06.17 15:03:00) 
güncell


  • sifirdokuzucuolanvarmi  (20.06.17 17:35:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.